Kinderfeestje

Wist je dat er jaarlijks 8 miljoen ton aan
plastic in de Oceaan terecht komt?

Juttersgeluk is een beach cleanup stichting met een sociale upcycle-atelier waar we het gevonden plastic recyclen tot nieuwe producten.  We streven naar plasticvrije stranden, een meer circulaire economie, een kleinere ecologische voetafdruk en, last but not least, een meer inclusieve samenleving. Dit betekent dat Juttersgeluk bestaat uit een zeer gemengde groep mensen die om wat voor een reden dan ook, geen betaald werk (kunnen) doen. Samenwerken aan een hoger maatschappelijk doel geeft hun meer zelfvertrouwen, meer werkvermogen en stelt hen in staat mee te doen in onze samenleving.

ONS AANBOD OM TE GAAN JUTTEN IS DE KOMENDE MAANDEN BEPERKT TOT TWEE OCHTENDEN IN DE WEEK IN ZANDVOORT. IN 2023 NEMEN WE JE GRAAG WEER UITGEBREID MEE HET STRAND OP OM JE EIGEN JUTTERSGELUK TE VINDEN.

Vind je eigen juttersgeluk ~ kinderfeestje

Voor maximaal 8 kinderen van 7 t/m 12 jaar
op woensdag van 14.00-16.00 uur
in Zandvoort

Een verjaardag waarbij je van alles leert over Plastic Soup, het afvalprobleem op het strand en wat Juttersgeluk van het gevonden plastic maakt. We geven uitleg: Wat raap je wel, wat raap je niet, wat moet apart gehouden worden, wat kan weg, wat kan gerecycled worden? Iedereen krijgt een emmer, handschoenen en een grijper te leen en dan gaan we het strand op om te jutten.

Na een ontdekkingstocht, ga je in een speciale workshopruimte zelf aan de slag. We maken een armbandje of een ‘kwal-hanger’ van 100% beachtrash. We gaan stansen, knopen, versieren en smelten en werken met vis-touw en tot platen omgesmolten, van het strand geraapt plastic. Je mag je eigen upcycle-kunstwerk mee naar huis nemen om daarmee iedereen bewust te maken van de plastic soep en het maken van een ‘plastic-vrije’ keuze.

STARTPUNT
Verzamelen op binnenplaats van het Zandvoorts Museum (exclusief museumbezoek)
Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort

Via het strand lopen we naar een workshop locatie en na de workshop weer naar het museum. Alle locaties liggen op 5 minuten loopafstand van elkaar.

KOSTEN
€180,- incl BTW en glaasje limonade*, (maximaal 8 kinderen)

*Omdat we werken met afval, kan er geen traktatie tijdens onze workshop worden uitgedeeld.

AANMELDEN & INFO
Wil je met ons mee, meld je dan aan via dit formulier

Meer info via jutten@juttersgeluk.nl
of telefonisch via 06 46 75 30 66