Middagjutten

Wist je dat er jaarlijks 8 miljoen ton aan
plastic in de Oceaan terecht komt?

Juttersgeluk is een beach cleanup stichting met een sociale upcycle-atelier waar we het gevonden plastic recyclen tot nieuwe producten.  We streven naar plasticvrije stranden, een meer circulaire economie, een kleinere ecologische voetafdruk en, last but not least, een meer inclusieve samenleving. Dit betekent dat Juttersgeluk bestaat uit een zeer gemengde groep mensen die om wat voor een reden dan ook, geen betaald werk (kunnen) doen. Samenwerken aan een hoger maatschappelijk doel geeft hun meer zelfvertrouwen, meer werkvermogen en stelt hen in staat mee te doen in onze samenleving.

Ons aanbod om te gaan jutten is de komende maanden beperkt tot twee ochtenden in de week in Zandvoort. in 2023 nemen we je graag weer uitgebreid mee het strand op om je eigen juttersgeluk te vinden.

Vind je eigen juttersgeluk ~ Groepsuitje

Voor groepen tot 50 mensen
op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00-16.00 uur
in Zandvoort en Bloemendaal

Dit is een duurzame groepsactiviteit in de buitenlucht, waarbij je wat leert over Plastic Soup en recycling en samen aan de slag gaat om de wereld een stukje mooier te maken. We geven een korte uitleg over onze bijzondere organisatie, hoe je het beste kan jutten en we laten zien wat we maken van het geraapte plastic. We delen jutemmers, handschoenen en grijpers uit en nemen jullie mee het strand op om zelf op zoek te gaan. Na afloop sorteren we het geraapte afval zodat we de vondsten als grondstof mee kunnen nemen naar het atelier.  We sluiten af met een groepsfoto.

STARTPUNT
Als je zelf een strandpaviljoen op het oog hebt kunnen we jullie daar op het strand voor het terras welkom heten (in overleg met het personeel van betreffende paviljoen).

Anders houden we deze vaste startplekken aan:
Zandvoort: Groepen kleiner dan 10 mensen kunnen we ontvangen op de binnenplaats van het Zandvoorts Museum.  Met grotere groepen spreken we af op het Badhuisplein.
Bloemendaal: Strandovergang bij Parnassia aan Zee

KOSTEN* (incl BTW):
1-10 personen € 175,-
11-30 personen € 350,-
31-50 personen € 600,-

*Met deze activiteit steun je ons werk: wij houden de rest van het jaar een stuk strand schoon en de sociale werkplekken in stand!

AANMELDEN & INFO
Wil je met ons mee, meld je dan aan via dit formulier

Meer info via jutten@juttersgeluk.nl of telefonisch op maandag 9.00-16.00 uur via 06 44 650 805