30 december 2021

100 Kerstlichtjes voor Spaarnelanden Zandvoort

Spaarnelanden houdt de gemeenten Haarlem en Zandvoort mooi, schoon, heel én bereikbaar. Het liefst doen ze dat steeds een beetje beter, slimmer en duurzamer. Een kerstlichtje van 100% beach trash met een kaars in de vorm van de Zandvoortse vuurtoren was dan ook het logisch kerstcadeau voor alle medewerkers van Spaarnelanden Zandvoort.

Circulaire samenwerking
De kerstlichtjes met vuurtorenkaars zijn het product van de eerste samenwerking in de Circulaire Hotspot bij de Remise van Spaarnelanden. De Verbeelding en Juttersgeluk zijn beiden partners binnen dit recycle-initiatief en hebben het originele product via een brainstorm samen ontwikkeld. Bij De Verbeelding zijn mallen ontworpen en geprint met een 3D-printer in de vorm van de watertoren. De deelnemers op de locatie van de Cruquius gebruiken deze mallen om kleurrijke kaarsen te smelten. Het gejutte plastic van het strand is bij Juttersgeluk gebruikt om een standaard te creëren die voor zowel de kaars als een waxinelichtje te gebruiken is. De kaars is ingepakt in zelfontworpen zakjes met kerstopdruk, afgemaakt met een gejut koordje en groene kerstboodschap op een ‘bloeikaartje’. Bijgevoegd een kleine gebruiksaanwijzing ontworpen door Juttersgeluk en bij De Verbeelding geprint en op maat gemaakt.
Wij zijn super trots op deze circulaire samenwerking!

Heb je ook interesse om bij te dragen aan een circulaire samenleving? En wil  je voor jouw initiatief een upcycle-product laten ontwerpen en maken, neem dan contact op met Stichting Juttersgeluk.

Boek Nu