9 april 2017

Blote voeten in het zand van Kijkduin

We zitten op het terras in de warme lentezon. Voor velen de eerst keer dit jaar. Babette van Strandtent 14 weet nog precies wat enkele deelnemers vorig jaar dronken: warme chocolademelk. Maar vandaag willen ze koude chocomel met worteltaart!

Een beetje nonchalant en schijnbaar verveeld trekken enkele jongens van Brijder hun schoenen uit en lopen met blote voeten het strand op. Nog geen 10 minuten later zegt een van hen: ”Goh het wordt wel lekker rustig in mijn hoofd hier op het strand.”

We vinden allemaal bijzondere dingen: een stappenteller die het nog doet en een golfballetje en een pinpas. Een van de gemeentemedewerkers werkt ook bij de politie en zij neemt de pas mee als gevonden voorwerp. De golfbal en de stappenteller gaan met de trotse vinders mee naar huis.

We hadden de pas graag in de koker als cadeautje aan de wethouder gestopt, zodat hij kon investeren in nog meer maatregelen om zwerfvuil in zee terug te dringen. Wel krijgt de wethouder een streng plastic mannetje en een dinosaurus met de boodschap; laat plastic geen fossiel worden, raap het op!

Linsey heeft vanmiddag meerder sigarettenpeuken opgeraapt en roept bij terugkomst: “Vanaf nu begin ik bij mezelf, ik gooi geen sigarettenpeuken meer op de grond.”

De foto’s van deze etappe bekijk je via deze link

Boek Nu