22 april 2016

Dromen

Vrijdag 22 april, Texel

En zo was het ineens 22 april, de laatste etappe van Expeditie Juttersgeluk. Met bijna het hele team reisden we vanuit Overveen af naar Texel. Bij strandpaviljoen Paal 17 werden we gastvrij ontvangen samen met een leuke groep van ‘s Heerenloo. Terwijl de taart werd rondgedeeld, zongen we met zijn allen Nanda toe omdat zij jarig was. Daarna etaleerde Rozemarijn haar kennis over het milieu. Ze wist ons feilloos uit te leggen waarom plastic slecht is voor de dieren.

Gewapend met de emmers gingen we het ogenschijnlijk schone strand op. Al snel wisten we waarvoor we waren gekomen, want de kar van Bert was al gauw vol. Gelukkig assisteerde John ons met de pick-up. Een record hoeveelheid materiaal wat er niet thuis hoort, sleepten we van het strand. Waarbij je moet bedenken dat het zomerseizoen met alle toeristen en dagjesmensen die ook het onnodige achterlaten, nog niet is begonnen.

Met zijn allen droomden we hardop over een strand en zee zonder plastic, terwijl de door Heidi gevonden dromenvanger aan de vlaggenstok werd vastgemaakt.

BEKIJK DE FOTO’S

Boek Nu