20 april 2017

Feest op het gloednieuwe strand van Petten

Gebakjes met opschrift ‘Juttersgeluk’, daar worden we vrolijk van! Dat men trots is op het gloednieuwe strand van Petten, bleek uit het feestelijke en gastvrije ontvangst door wethouder Sigge van der Veek en strandbeheerder Gerard Glas.

Helaas betekent een nieuw strand niet dat er minder afval ligt. Vooral van de scheepvaart afkomstig vispluis en stukken ghostnets werden uit het zand gehaald door de deelnemers van De Waerden en Esdege-Reigersdaal.

Gelukkig hadden we ondersteuning van Johan, die in de auto van de gemeente met ons mee reed om het zware materiaal te vervoeren. En dan bedoelen we niet alleen de kilo’s visserstouw en -netten. Ook de mensen die iets minder goed ter been zijn en die dit zinvolle uitje voor geen goud wilden missen, kregen een plekje achterop de auto. Zo doet iedereen naar eigen vermogen mee. Dat is belangrijk. Ook als het gaat om verminderen van gebruik van plastic. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Tot slot bracht Carla een drijfconstructie (soort grote dobber) mee als souvenir voor de wethouder. Symbolisch. Aan het schoonhouden van het mooie, ongerepte strand van Petten had hij vandaag een iets minder zware dobber.

Via deze link zie je alle foto’s

Boek Nu