20 april 2021

Gezocht: creatief sociaal cultureel werker m/v

** update: de reactietermijn is verstreken, inzenden is niet meer mogelijk. Dank voor alle mooie brieven en CV’s! ***

Wist je dat er wekelijks 30 jutters naar het strand gaan en in ons atelier aan het werk zijn? Bij onze dagelijkse activiteiten op het strand en in het atelier, betrekken we zoveel mogelijk mensen die om wat voor reden dan ook geen betaald werk kunnen doen. Zij zetten zich als vrijwillige medewerker in voor Juttersgeluk, al dan niet in een leer-werk- of re-integratietraject.

Wil jij ook je bijdrage leveren aan een inclusieve, duurzame samenleving? We zijn op zoek naar een:

Creatief sociaal cultureel werker m/v
Vanaf eind juli voor 24 – 30 uur per week.

De functie

Als gedreven en milieubewuste sociaal cultureel werker, steek je graag de handen uit de mouwen en heb je oog voor zowel het persoonlijke- als het groepsproces van onze vrijwillige medewerkers. Je coördineert de uiteenlopende werkzaamheden die passen bij het vermogen en capaciteit van elk individu. De activiteiten en werkzaamheden bestaan uit het strandjutten, sorteren en schoonmaken en vervaardigen van producten van het gejut materiaal. Zowel handmatig als machinaal.

Jouw taken, naast begeleiding van de activiteiten van de groep:

 • Coaching vrijwillige medewerkers – individuele trajectbegeleiding
 • Persoonlijke begeleidingsplannen opstellen, monitoren en evalueren
 • Contact onderhouden met het netwerk van de vrijwillige medewerker, indien nodig
 • Dagregistratie bijhouden en kort en bondig rapporteren.
 • Benaderen/ werven van nieuwe deelnemers
 • Coördinatie projecten die we doen in samenwerking met andere organisaties, en onze vrijwillige medewerkers en/of stagiaires
 • Meedenken over product- en projectontwikkeling
 • Je rapporteert aan de directeur

Wie ben jij?

Je bent organisatorisch sterk, flexibel en weet (sensitief) om te gaan met onze vrijwillige medewerkers. Je bent enthousiast, hebt oog voor het individu en behoudt tegelijkertijd de helicopterview over de groep. Je bent samenwerkingsgericht, maatschappelijk en sociaal betrokken. Je ziet de creatieve uitdaging om te werken met de gevonden materialen en kunt werkzaamheden aanpassen aan het vermogen en capaciteit van elk individu. Je hebt technisch inzicht en bent handvaardig. Je hebt affiniteit met de milieu- én sociale doelstellingen van Juttersgeluk.

In de natuur en op het strand voel je je thuis, ook als het regent en wat kouder wordt. Je bent bekend met de problematiek rondom de plastic soep en niet bang voor vieze handen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde HBO-opleiding Social Work of CMV of vergelijkbaar werk- en denkniveau
 • Een rijbewijs, zodat je moeiteloos achter het stuur stapt van onze Juttersbus.
 • Ervaring met de genoemde werkzaamheden
 • Goede contactuele vaardigheden, goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Wij bieden
Een goed en gedegen inwerkprogramma, zodat je begrijpt waar wij voor gaan en waar wij voor staan. Je komt te werken in ons atelier op een unieke locatie in Overveen, de uitvalsbasis van de activiteiten die op het strand plaatsvinden en deels op onze nieuw te ontwikkelen werkplaats in Zandvoort. We hebben een leuk team dat zich met veel toewijding inzet voor Juttersgeluk. Een organisatie die volop in ontwikkeling is, vooruitstrevend is en regelmatig in de pers verschijnt. We bieden een marktconform salaris, gerelateerd aan CAO Sociaal Werk, schaal 8.

Geïnteresseerd of direct solliciteren?
Voor meer informatie kun je op 29 april en 3 mei tussen 16.00 en 17.00 uur contact opnemen met Suzanne Klaassen (directeur Juttersgeluk) 06 – 577 34 209. Je motivatie en curriculum vitae kun je tot 5 mei mailen naar suzanne@juttersgeluk.nl. Gesprekken staan gepland op19 en 20 mei vanaf 14.00 uur.

Download hier de vacaturetekst.

Boek Nu