20 juli 2021

Gezocht: Jutcoördinator m/v

Wist je dat er in elke kilo zand van het strand, 250 stukjes plastic zitten?

De gezamenlijke ambitie van Het Groene Strand en Juttersgeluk is een schoon strand, zonder plastic, waar de natuur versterkt en biodiversiteit vergroot wordt. Én waar bezoekers kunnen genieten van een fijne strandbeleving. Onze organisaties werken samen om vrijwilligers die het strand schoon rapen te werven, activeren, faciliteren, begeleiden én waarderen. Het doel is een mooie strandcommunity te laten ontstaan, voortbouwend op de jutgroepen die vanuit Juttersgeluk al vijf jaar actief zijn op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort. Daarom zijn wij in de regio Zuid-Kennemerland op zoek naar een:

Vrijwilige Jutcoördinator m/v

4 – 6 uur per week

De functie
Als gedreven en milieubewuste Jutcoördinator, steek je graag de handen uit de mouwen en weet je anderen te enthousiasmeren en motiveren. Je kunt goed organiseren en weet om te gaan met verschillen tussen mensen. Na een inwerkperiode pak je de begeleiding van de jutgroepen zelfstandig op.

Jouw taken, naast begeleiding van de activiteiten van de groep:

  • Coördineren van jutochtenden, aanmeldingen/afmeldingen verwerken, contacten met vrijwilligers onderhouden
  • Begeleiding op het strand van de groep op vrijdagochtenden
  • ‘Inwerken’ van nieuwe jutters.
  • Onderhoud van de 5 Doe mee, Verlos de Zee bakken die op het Bloemendaalse strand staan. En contact hiervoor onderhouden met de Reddingsbrigade
  • Je zorgt dat het afval gescheiden en naar de juiste plek afgevoerd wordt.

Wie ben jij?
Je bent enthousiast en houdt van het strand. Je kunt goed organiseren en hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je bent samenwerkingsgericht, maatschappelijk en sociaal betrokken. Je hebt affiniteit met de milieu- én sociale doelstellingen van Juttersgeluk. In de natuur en op het strand voel je je thuis, ook als het regent en wat kouder wordt. Je bent bekend met de problematiek rondom de plastic soep en niet bang voor vieze handen. Kortom: je hebt een groot groen, kloppend hart!

Daarnaast beschik je over:

  • Een VOG of mogelijkheid tot het aanvragen van (doen wij voor je)
  • eigen vervoer

Wij bieden:

  • Een leuk team van mensen die zich allemaal met veel toewijding inzetten voor een schoon strand.
  • Goede begeleiding tijdens de inwerkperiode. Een vrijwilligersvergoeding en vele bijzondere strandbelevingen samen met anderen. Een hoop gezelligheid en nieuwe contacten.

Geïnteresseerd of direct solliciteren?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Klaassen, Tel nr: 06-57734209. Reageren kan tot en met 15 september.
Stuur je reactie naar: betrekkenbijgroen@landschapnoordholland.nl

Zie voor meer informatie over het groene strand project: www.hetgroenestrand.nl

 

Boek Nu