19 januari 2022

Jutten voor Het Groene Strand

Juttersgeluk is deelnemer aan het project Het Groene Strand. Het Groene Strand wil meer natuur en natuurbeleving op het strand, door het huidige strandbeheer te veranderen, strandcommunity’s op te richten en rustplekken in te stellen voor vogels. Juttersgeluk draagt hieraan bij met de dagelijkse strandschoonmaakacties. Jij kunt ook helpen op vrijdag op het strand van Bloemendaal aan zee.

Je kan Het Groene Strand zien als een soort keurmerk voor ‘natuurlijke stranden’, zoals De Blauwe Vlag dat is voor ’goed zeewater’. Als een kustgemeente dat keurmerk wil, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Bijvoorbeeld dat er een stuk strand beschikbaar is voor broedvogels. De horecagelegenheden moeten een plasticvrij terras hebben, zodat er geen plastic kan verwaaien. En er moet een raapgroep, een juttersgroep actief zijn. En dat doet Juttersgeluk in het traject Zandvoort-IJmuiden.

Floortje Kentie
Om de Groene Jutgroep te organiseren heeft Juttersgeluk sinds december een nieuwe coördinator: Floortje Kentie. Zij heeft samen met haar hond, Brutus, de eerste ruige winterse jutochtenden goed doorstaan en is enthousiast om je te ontmoeten.

Ga je een keer mee?
We verzamelen elke vrijdagochtend om 9.45 uur bij Parnassia aan Zee (Parnassiaweg 1, 2051 EA Overveen)
Aanmelden is noodzakelijk!
Stuur even een bericht naar Floortje Kentie 06-82043812

Lees meer over Het Groene Strand.