30 april 2017

Het slotakkoord klonk in Delfzijl

De langste rit ging vandaag naar misschien wel het kleinste stukje strand van Nederland. Toch weerhield het ons er niet van naar Delfzijl af te reizen. Gelukkig maar. Niet allen wij, maar ook de deelnemers van De Zijlen, Novo en Stichting Goed Bezig! hebben een mooie middag beleefd in het hoge Noorden van ons land.

Langs het strandje en vooral de dijk van de Eems, met uitzicht op de Eemshaven, lag genoeg te rapen. Veel verpakkingen van versnaperingen, alcohol en frisdrank dit keer in plaats van aangespoelde sporen van de scheepvaart. Sommige blikjes lagen er al jaren, dat was te zien omdat alleen de aluminium bovenkant nog over was. Het metaal was inmiddels verdwenen.

De dankbaarheid van wethouder Joosten was groot toen hij zag hoeveel troep verzameld was, maar vooral ook met welk plezier dit gepaard ging. Roelie, die de Eemstuin altijd zwerfvuil vrij maakt, bood spontaan haar hulp bij de wethouder aan voor een volgende keer. En ook hier was een van de tips na afloop dat deze actie vooral vaker georganiseerd mag worden.

Tip van Douwe was dat de gemeente in gesprek kan gaan met het restaurant De Kleine Zeemeermin. Zij hebben niet genoeg plek op de veranda voor goede afvalbakken. Ook waaien alle bonnetjes daar de natuur in. Door samen slimme oplossingen te bedenken, kan dit worden voorkomen.

Met een opbrengst van 28 kg en positief geluid bij iedereen, mogen we concluderen dat de etappe in Delfzijl een mooie afsluiting was van Expeditie Juttersgeluk 2017. In totaal hebben ca. 800 mensen met onze actie meegedaan en hebben we een kleine 1100 kg aan afval geraapt.

Lees hier het persbericht over de Expeditie editie 2017.

Bekijk hier de foto’s van deze etappe.

Boek Nu