11 april 2016

Het stenen tijdperk

Maandag 11 april 2016 – Zandvoort

Zeer ontspannen en gezellig liepen we met een kleine groep deelnemers van Nieuw Unicum en Studio 11 over het strand aan de zuid boulevard van Zandvoort. Ook twee bestuursleden van Juttersgeluk jutten deze middag mee en we krijgen onverwacht hulp van Yvon die voor deze etappe speciaal uit Spaarndam is komen fietsen.

Bij het sorteren van het afval komen we erachter dat er tussen de drieëndertig kilo strandafval een paar prachtige prehistorische vondsten zitten: een plastic Tyrannosaurus, een stukje echt bot en een versteende handschoen. Als we later met onze blote voeten in het zand bij Beachclub No5 nog even napraten vragen we ons af hoe de gejutte gele olifant, de blauwe springkikker en de groene Walrus er over een miljoen jaar uitzien als de archeologen ze terugvinden. We vonden ook een ballon van een bedrijf dat Happy Meals maakt en dat ook op hun ballonnen drukt. Marnie vindt het wel erg droevig dat juist deze ballonnen vaak een niet zo happy meal zijn voor de vogels op het strand…

De Tyrannosaurus heeft uiteindelijk een plek gekregen aan de juttersvlag met de slogan: laat plastic geen fossiel worden!

 BEKIJK DE FOTO’S

Boek Nu