12 april 2017

IJmuiden strand in Velsen

Halverwege. Dat zijn we als we aankomen op het strand van IJmuiden. Met een record aantal deelnemers worden we gastvrij ontvangen bij Paviljoen De Noordzee.

Dit jaar is de opkomst groot van Lotuz Dagbesteding, De Waerden en Philadelphia. Helaas moesten de deelnemers van De Hartekampgroep verstek laten gaan.

Met de opdracht om tips voor de wethouder te bedenken voor hoe het strand nog schoner gehouden kan worden en de vraag een souvenir van het strand voor hem mee te nemen, stapt de groep tegen de stevige wind in het strand op.

Na afloop blijkt dat Jeroen de handschoen heeft opgepakt. Letterlijk. Uit het zand. Hij vindt het een mooi symbool om aan wethouder Robert te Beest te geven. Na hem volgen nog een heleboel van anderen die ook hun vondsten van het strand willen doneren. Een emmertje, een schepje, een schroef, nog een werkhandschoen. En als laatste Sandra. Zij heeft een duplo-poppetje gevonden. Een clown. Voor deze prachtige vondst vraagt ze speciale aandacht als zij voor de groep vertelt hoe bijzonder ze dit poppetje vindt en dat dit háár bijdrage is.

Zo is er tijdens de Expeditie voor iedereen een podium. Niet alleen voor ons als organisatie en onze samenwerkingspartners KIMO Nederland/België en VNGi. Het podium is er vooral ook voor de deelnemers. Zij voeren uit waar anderen vaak alleen maar over praten. En zo ontstaat er een mooie verbinding tussen de mensen die het doen en de bestuurders van de gemeenten die invloed kunnen uitoefenen om onze stranden en zeeën schoon te houden.

De slogan van de Global Goals campagne van onze samenwerkingspartner VNGi is vandaag weer volop van toepassing: Samen op weg naar een duurzame wereld! 

Een mooi verslag lees je ook op Oneworld.nl

Foto’s van deze etappe zie je hier

Boek Nu