20 april 2017

Kroon op het werk in Hollands Kroon

De gastvrijheid straalde ons vandaag tegemoet, niet alleen in Schagen maar ook in Den Oever. Toen we aan kwamen zagen we van verre op de ramen van het clubgebouw van de scouting onze poster hangen. Binnen stond de taart al op tafel. En net als vorig jaar heeft Mohammed zijn kookkunsten weer vertoond tot grote dankbaarheid van ons én alle deelnemers.

Femmy ging met de juttersvlag voorop de dijk op. In optocht iedereen er achteraan. Eenmaal op de dijk zagen we dat het laag water was. Langs de rand van het slik lag een enorme hoeveelheid aangespoeld plastic. Soms zagen we het onderscheid niet tussen zeewier en zwart plastic. Of oudere plastic tasjes en gedroogde zeeplanten. Parafine lag er ook. Veel. Heel veel.

Gelukkig was Denise heel scherp op alle kleine stukjes touw die ze zorgvuldig tussen alle drap op pikte.

De begeleiders van De Waerden deden na afloop goede zaken met de facilitaire dienst van de gemeente. Zij willen voortaan elke twee weken zwerfvuil te rapen in het winkelcentrum en hebben hiervoor prikkers en rolemmers nodig. Het nut en de noodzaak werd vandaag voor alle partijen maar al te duidelijk.

Dit is de link naar alle foto’s

Boek Nu