11 april 2017

Leerlingen van Heliomare in Heemskerk

Onder leiding van Wilma Koeman deed de enthousiaste groep leerlingen van De Zevensprong van Heliomare weer mee aan de Expeditie. Een aantal bekende gezichten speurde vol verwachting het strand af, op zoek naar alles wat er niet thuis hoort. Vorig jaar was de buit groot dichtbij de pier. Dit jaar was het voor een aantal kinderen een beetje teleurstellend, omdat er alleen klein materiaal te vinden was op de vloedlijn wat ook nog verstopt lag onder een laagje opgedroogd schuim.

De blijdschap was des te groter toen er een groot rond rooster werd gejut. De vondst van de dag, zoals de gelukkige jutter het zelf noemde. Was het een barbecue of een putdeksel? Nee. De zeepokken verraadden dat het object lang in het water heeft gelegen, waarschijnlijk was het de afsluiting van een kreeften korf.

Vertederend was het moment waarop Jeroen zijn gevonden souvenir aan wethouder Van Dijk overhandigde: een Mickey Mouse poppetje. Samen met het schepje van Jasper en de wens dat we graag willen dat bestuurders initiatieven voor een duurzame samenleving blijven ondersteunen, sloten we de ochtend af.

Met dank aan de gemeente Heemskerk, niet alleen voor de koffie met appeltaart, maar ook voor de Hippocampe rolstoelen die door het bedrijf Hendriks Care beschikbaar werden gesteld. Zo konden ook echt àlle kinderen mee het strand op.

Een fotoimpressie van deze etappe zie je hier

Boek Nu