29 maart 2021

Leerlingen verzamelen 1000 doppen voor hun upcycle lamp

Als afronding van het educatieve programma ‘dobberende Flessen, kreeg de Hannie Schaft school een lamp cadeau, geheel gemaakt van 1000 door de leerlingen zelf verzamelde flessendoppen. De lamp laat zien dat plastic geen wegwerpmateriaal is maar heel goed is te recyclen tot mooie dingen.

Vorig jaar november kreeg de Hannie Schaft School de eerste gastles over de plastic soep. Dat was de start van het educatieve programma ‘Dobberende flessen’ een samenwerking van Spaarnelanden, Plastic Circle en Juttersgeluk. Door de tussenkomst van corona kon het programma niet op de geplande manier volbracht worden. Ook de andere zes aangemelde scholen moesten de plasticssoep-lessen en de strandjutmiddag uitstellen tot later in het seizoen.

Het verzamelen van de doppen kon blijven doorgaan. En dat hebben de leerlingen dus gedaan in een speciaal hiervoor ontworpen enorme fles van anderhalve meter hoog. Juttersgeluk heeft van 1000 doppen een lampenkap gemaakt die samen met de plasticsoep-certificaten is aangeboden aan de Hannie Schaft school. Deze wordt op school neergezet als blijvende herinnering.

Kijk hoe de lampenkap tot stand kwam

Lees meer over de doppenlampenkap van Juttersgeluk

Boek Nu