11 september 2018

Let’s do it!

Boyan Slat van The Ocean Cleanup, Plastic Soup Surfer Merijn Tinga, Dave Hakkens van Precious Plastic en Trashpacker Tijmen Sissing. Niet zomaar wat namen van Nederlandse mannen die zich inzetten voor een plastic vrije planeet. Deze heren veroveren de wereld met hun missie. Ieder op hun eigen manier. 

Daar zijn we trots op. Ze inspireren ons. Veel meer mensen zijn zich nu bewust van dit wereldwijde probleem. Het staat steeds hoger op de agenda van milieuorganisaties, overheden en maatschappelijke organisaties. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Heel mooi. Al die organisaties. Maar weet je dat je zelf ook iets kunt doen?
Gewoon, zoals Annette Dölle op de site van Keep it clean day al in 2012 beschreef:

“…steeds meer mensen doen mee met het kenbaar maken van het meest Simpele Plan dat Nederland kent: Op de 3e vrijdag van september (dit jaar de 21-ste) met miljoenen inwoners even die blikjes en plastic zakjes weg mieteren in de prullenbak. Jij toch ook!”

En nu doen we dat niet alleen op de derde vrijdag in september in Nederland, maar óók op de derde zaterdag van september (de 15-de) in de hele wereld! Zie je dat steeds meer mensen het meest simpele plan kunnen uitvoeren?

Wees welkom op zaterdag 15 september op het strand van Bloemendaal aan Zee om 9.30 uur en sluit je aan bij het initiatief van La Roche.

Op vrijdagochtend 21 september ben je ook van harte welkom om met onze vrijdag ploeg mee te jutten ergens in de buurt van Bloemendaal aan Zee. Ook om 9.30 uur. Stuur ons een berichtje, dan geven we de plek door waar we zijn.

Boek Nu