29 augustus 2019

Met Plastic Soep-liederen opent Juttersgeluk haar nieuwe atelier

ZANDVOORT 29 augustus 2019 – Onder grote belangstelling en muzikale begeleiding van Juttertje Thijs, opende Juttersgeluk haar tijdelijke atelier aan de Passage 20 in Zandvoort. Dit Pop-up atelier is tot en met 3 november dé inspiratieplaats voor jutters en geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep.

Matthijs Lievaart, alias Juttertje Thijs en initiatiefnemer van Doe Mee, Verlos de Zee, bezong samen met het publiek de plastic soep en wat we er aan kunnen doen. Het leverde een positieve sfeer op, waarna wethouder Bluijs, Juttersgeluk een warm welkom heette. “Juttersgeluk past heel goed in Zandvoort. Door de combinatie van duurzaamheid, zorg en welzijn, toerisme en economie, zie ik een gouden toekomst voor me. We gaan ons best doen dit samen verder uit te bouwen.”

De foto- en product expositie in het pop-up atelier gaat niet alleen om het zichtbaar maken van de plastic soep. Het gaat ook om de mensen die het plastic daadwerkelijk oprapen en er vervolgens iets moois van kunnen maken. De esthetisch producten maken het begrip duurzaamheid tastbaar. De levendige groep mensen van Juttersgeluk die (tijdelijk) geen betaald werk kunnen doen, zijn van grote waarde voor onze maatschappij.

Open juttersochtend
Het is de bedoeling dat Juttersgeluk haar activiteiten de komende tijd gaat uitbreiden in Zandvoort, voor Zandvoorters. Elke woensdagochtend is het open juttersochtend. Iedereen is dan welkom om met Juttersgeluk naar het strand te gaan op zoek naar mooie vondsten en plastic afval. Aanmelden is niet nodig. Verzamelen om 9.00 uur bij Passage 20 en gezamenlijk afsluiten om 11.30 uur.

Kijk voor meer informatie (o.a. openingstijden en workshops) op www.juttersgeluk.nl/zandvoort.

Boek Nu