8 maart 2022

Nieuwe werkplaats in Zandvoort

Op initiatief van de gemeente Zandvoort en Spaarnelanden, hebben Juttersgeluk, Ecosol Effect en De Verbeelding de handen ineengeslagen om te gaan samenwerken. Op dinsdag 8 maart openden de wethouders Raymond van Haeften en Gert-Jan Bluijswerd de Circulaire Hotspot in Zandvoort Noord. Hiermee gaan we verschillende recycle projecten, waardevolle werkplekken creëren.

Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds zijn in Zandvoort beperkte mogelijkheden voor inwoners om producten en materialen aan te bieden die opnieuw gebuikt kunnen worden. Anderzijds is er een versnipperd aanbod van sociaal-/ maatschappelijke initiatieven en beperkte doorgroeimogelijkheden voor mensen die moeite hebben of geen kans hebben op het vinden van een baan. Om beide uitdagingen aan te pakken is gekozen voor een Circulaire Hotspot. Dat is een plek waar duurzaamheidsambities en maatschappelijke initiatieven samenkomen en elkaar versterken.

Lees hier> Artikel in De Zandvoortse Courant van 10 maart

Plastic Soep – kansen voor het oprapen
Bij de Circulaire Hotspot kan je denken aan een fietswerkplaats, plastic recycling werkplaats, een kringloopwinkel, houtbewerking of repaircafé voor kleine elektrische apparaten en een milieuplein. Samen met EcoSol / Effect en De Verbeelding laten we zien wat de vele mogelijkheden zijn voor recyclen van diverse materialen zoals hout, metaal en plastic. En welke werkplekken we hebben voor mensen die om wat voor reden dan ook geen betaald werk kunnen doen, maar wel lekker aan de slag willen.

Dus goed voor mens én milieu! Juttersgeluk is trots hiervan onderdeel te mogen zijn.

Openingstijden en informatie
Onder leiding van Annemiek Boot is de werkplaats van Juttersgeluk open op woensdag en vrijdag van 12.00-15.00 uur, aansluitend op de open jutochtend. We kunnen dan direct aan de slag met het op het strand geraapte materiaal. Op donderdag is de werkplaats de hele dag open. De dagen dat de andere werkplaatsen open zijn overlappen deels met die van ons. Wil je kijken of het iets is voor jou of iemand anders?

Graag even een berichtje aan Haitske Schiere (06 19227036) als je van plan bent langs te komen of als je meer informatie wilt over een werkplek.

Circulaire producten
Mooie opdrachten waarmee je ons werk support zijn welkom! Van Spaarnelanden kregen we de vraag om een eindejaarsgeschenkje te maken voor al het Zandvoortse personeel. Dit resulteerde in een kaarsenhouder van 100% beachtrash en een kaars van de watertoren. Bekijk het voorbeeld hier >

In de werkplaats werken we verder aan onze Circulaire Zeeppakketjes. Hiermee dragen we samen met lokale ondernemers aan een schoner en duurzamer Zandvoort en aarde. lees meer >

ADRES:
Circulaire Hotspot – Kamerlingh Onnesstraat 20, 2041 CC Zandvoort


Annemiek is de werkbegeleider in de Circulaire Hotspot in Zandvoort

Boek Nu