8 november 2021

Nieuwe werkplaats Zandvoort

Onze pop-up locatie in Zandvoort krijgt vanaf 17 november een vervolg in de vorm van een werkplaats bij de toekomstig Circulaire Hotspot in Zandvoort Noord.

In Zandvoort zijn er beperkte mogelijkheden voor inwoners om producten en materialen aan te bieden die opnieuw gebuikt kunnen worden. Daarnaast is er een versnipperd aanbod van sociaal-/ maatschappelijke initiatieven en beperkte doorgroeimogelijkheden voor mensen die moeite hebben of geen kans hebben op het vinden van een baan. Om beide uitdagingen aan te pakken is gekozen voor een Circulaire Hotspot. Dat is een plek waar duurzaamheidsambities en maatschappelijke initiatieven samenkomen en elkaar versterken. De locatie is remise Spaarnelanden. Bij een Circulaire Hotspot kan je denken aan een fietswerkplaats, plastic recycling werkplaats, een kringloopwinkel, houtbewerking of repaircafé voor kleine elektrische apparaten en een milieuplein.

Samen met gemeente Zandvoort en Spaarnelanden, hebben Juttersgeluk, Ecosol Effect en de Verbeelding de handen ineengeslagen om hiervan een waardevolle werkplaats te maken en alvast van start te gaan. De officiële opening vindt op een later moment plaats maar we willen belangstellenden, partners en verwijzers in Zandvoort alvast de gelegenheid geven een kijkje te komen nemen. We laten zien wat de vele mogelijkheden zijn voor recyclen van diverse materialen zoals hout, metaal en plastic. En welke werkplekken we hebben voor mensen die om wat voor reden dan ook geen betaald werk kunnen doen, maar wel lekker aan de slag willen.

Dus goed voor mens én milieu! Juttersgeluk is trots hiervan onderdeel te mogen zijn.

Na de jut ochtenden op woensdag en vrijdag, gaat de werkplaats open waar we met het geraapte plastic aan de slag gaan. Elke donderdag is de werkplaats de hele dag open. Wil je kijken of het iets is voor jou of iemand anders?

We nodigen je van harte uit op:
woensdag 17 november a.s.
van: 10.30 uur en 12.00 uur
adres: Kamerlingh Onnesstraat 20, 2041 CC Zandvoort

Graag even een berichtje aan Haitske Schiere als je van plan bent langs te komen of als je meer informatie wilt over een werkplek.

Tel: 06 19227036 | e-mail: haitske@juttersgeluk.nl