4 januari 2019

Samenwerking met Zorgbalans

Vanaf 5 januari gaat er wekelijks op maandag gejut worden door een groep vitale mensen met een haperend brein. Deze fysieke buitenactiviteit is ontstaan uit de samenwerking tussen Juttersgeluk en Zorgbalans.

Met het strandjutten, uitsorteren en creëren van nieuwe producten bieden we een actieve, zinvolle invulling van de dag. De activiteit is een mooie aanvulling op het al bestaande aanbod van de negen Ontmoetingscentra van Zorgbalans, verspreid over de regio. Binnen deze Ontmoetingsgroepen voor ouderen wordt ‘anders’ om gegaan met kwetsbaarheid en vergeetachtigheid. Er hoeft niets en bijna alles kan. Het is een veilige haven waar mensen hun (mogelijke) verwarring en zorgen even kunnen vergeten. Daarnaast staan bewegen en ‘het in beweging zijn’ hoog in het vaandel.

Juttersgeluk heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot expert in het verbinden van meerdere maatschappelijke doelstellingen in één initiatief. Gestart vanuit betrokkenheid bij de natuur en het milieu waarbij steeds meer het sociaal maatschappelijke aspect van deelname door kwetsbare mensen bij is gekomen. Door het jutten van (plastic) afval en het maken van nieuwe producten van de bruikbare grondstoffen, zien deelnemers de waarde die zij zelf direct bijdragen.

Wilt u deelnemen, meld u zich aan bij Mireille Oosterhof van Zorgbalans.
Telefoon: 06 53800916 of via e-mail: m.oosterhof@zorgbalans.nl

Boek Nu