20 november 2018

Sleutelhanger van 100% visnet

Visnetten en touw staan op nummer 1 van de top 10 meest aangespoelde zwerfvuil items op het strand van Nederland! Tijdens onze juttochten, vinden we dan ook regelmatig stukken net en touw op het strand. Om deze netten te kunnen hergebruiken, heeft Juttersgeluk een stoere machine gekocht, die plastic omsmelt tot nieuwe producten.

Deze sleutelhanger is gemaakt van 100% visnet. Het groene net is gewassen, in stukjes gehakt, gesmolten en in een nieuwe vorm geperst. Toen het plastic nog zacht was, is er een logo ingedrukt.

De mensen in ons atelier hebben heel hard gewerkt aan deze opdracht. Iedere sleutelhanger is aandachtig in elkaar gezet en liefdevol afgewerkt met een ring, een kaartje en een labeltje van Juttersgeluk. In het totaal hebben we 200 sleutelhangers gemaakt in opdracht van KIMO Nederland en Belgie. Ze zijn aangeboden aan de Nederlandse bodemvissers die deelnemen aan ‘Fishing for Litter’.

Heb je ook interesse om voor jouw initiatief een upcycle-product te laten ontwerpen en maken, neem dan contact op met Stichting Juttersgeluk.

Bekijk hier wat we nog meer maken >

Boek Nu