12 november 2018

Sleutelhanger van 100% visnet

De bekende kleur groen van een sleepnet van bodemvissers, maar dan in de vorm van een geperste sleutelhanger met het logo van de Green Deal. De afgelopen twee maanden hebben de mensen in ons atelier hard gewerkt aan 200 sleutelhangers, die de komende tijd zullen worden uitgedeeld aan de vissers die deelnemen aan ‘Fishing for Litter’.

Bodemvissers krijgen tijdens het vissen afval in hun netten. In het door KIMO Nederland België gecoördineerde project ‘Fishing for Litter’ nemen de deelnemende vissers dit zwerfvuil mee naar land. Ook oude netten en pluis worden apart ingezameld. Veel van dit materiaal wordt op industriële en kleine schaal gerecycled tot nieuwe producten. Deze sleutelhanger bijvoorbeeld is gemaakt van 100 % gerecycled visnet.

In ons atelier hebben we een stoere pers waar gesnipperd plastic van allerlei kleuren en herkomst geperst kan worden. Zo maken we nieuwe producten op maat. Heb je ook interesse om voor jouw initiatief een upcycle-product te laten ontwerpen en maken, neem dan contact op met Stichting Juttersgeluk.

Boek Nu