11 april 2017

Thuishaven Bloemendaal

Bij aanvang voelen we ons een beetje gespannen tijdens deze thuiswedstrijd. Al is het een doordeweekse dinsdagmiddag op ons ‘eigen’ stukje strand, door de Expeditie is het toch heel bijzonder.

Wethouder Heijink staat ons bij tijdens het welkomstpraatje en we zijn blij met de mooie groep deelnemers die ons meehelpt vandaag. Een aantal bekende en veel nieuwe gezichten in de groep van dagbesteding De Raak van De Hartekamp Groep uit Bennebroek die dit jaar voor de derde keer meedoet. En een aantal nieuwe deelnemers is op onze uitnodiging, die via de gemeente is verstuurd, ingegaan. Allemaal mensen die betrokken zijn en iets willen betekenen voor onze maatschappij. Meehelpen aan een schoon strand is een mooie manier om dat te doen.

Bij de tips die we aan het einde van elke etappe verzamelen voor de wethouder, is vandaag een opmerkelijke. Eén van de deelnemers memoreert Wubbo Ockels die op zijn sterfbed een oproep deed om goed voor onze aarde te zorgen. Ze wil de wethouder de tip geven zich ook te laten inspireren door de gedachtengoed van Ockels, zodat hij zijn medewerking blijft verlenen om de wereld en beetje mooier te maken. Daarmee kunnen we het alleen maar heel erg eens zijn.

Foto’s van deze middag kun je hier bekijken.

Boek Nu