9 oktober 2020

UPcycle-workshops in Zandvoorts museum

Een waterfleshanger van gejut scheepstouw of een armband van petflessen, in de herfstvakantie kun je deze zelf komen maken met Juttersgeluk in het Zandvoorts Museum. Hergebruik van materialen die op het strand zijn gevonden staat centraal bij deze kinderworkshops.

data:
maandag 12 oktober – Macramé waterfleshanger van gejut scheepstouw
donderdag 15 oktober – Van PET-fles tot armband
vrijdag 16 oktober – Kwalhanger van Plastic soep
tijdstip: 10.00 – 12.00 uur
locatie: Zandvoorts Museum
kosten: € 6,50
aantal deelnemers: 6-8 kinderen.(8+ jaar)
Aanmelden: Via het Zandvoorts Museum info@zandvoortsmuseum of telefonisch 023-2050972

meld je aan

Doe je mee met een van onze workshops?

12 oktober 2020
Kinderworkshop Macramé waterfleshanger van gejut scheepstouw

Maak van gejut scheepstouw je eigen flessentasje zodat je altijd je eigen herbruikbare waterflesje bij je hebt en nooit meer een PET-waterflesje hoeft te kopen. Vergeet je eigen herbruikbare flesje niet, zodat je hanger precies op maat gemaakt kan worden! We gaan aan de slag met gejut scheepstouw om een hanger te knopen voor je eigen mee gebrachte (water)flesje.

 

15 oktober 2020
Kinderworkshop van Petfles tot armband
Leer via een innovatieve techniek hoe je van gejutte PET-flessen een arm- of enkelbandje maakt. We gaan aan de slag met PET-flesjes; snijden, draden spannen, in elkaar draaien en verhitten, om tot slot de armband hiervan te draaien. We gebruiken hiervoor diverse apparaten, die speciaal hiervoor zijn ontworpen. Voor het maken van de armbandjes hebben we 3 flesjes nodig om te bewerken. De meeste flesjes zijn transparant, maar het is wel zo leuk als je er een andere kleur bij kunt vinden (meestal groen of blauw)

 

16 oktober 2020
Kinder workshop Kwal-hanger van plastic soep
Hoe maak je van tot platen omgesmolten ‘plastic soep’ een kwal-hanger voor tegen je raam? We gaan aan de slag met tot platen omgesmolten, van het strand geraapt plastic; we stansen, knopen, versieren en smelten. Zo maken we een prachtige ‘kwal-hanger’ om voor je raam te hangen. Met dit mooie upcycle-kunstwerk maak je iedereen die voorbij je raam loopt bewust van de plastic soep en word je zelf ook steeds herinnerd aan het maken van een ‘plastic-vrije’ keuze.

Boek Nu