14 november 2016

Vacature: Creatief Activiteitenbegeleider (12-18 uur)

*Reactietermijn verlopen* Bij Juttersgeluk werken mensen aan een duurzame toekomst voor zichzelf en voor anderen. We gaan bijna dagelijks het strand op om plastic en ander achter gelaten materiaal te rapen. In het atelier in Overveen maken we hiervan mooie producten die we op diverse plekken verkopen. Wij zoeken een:

Creatief Activiteitenbegeleider (12 – 18 uur)
ZZP-er met ondernemerszin

De functie
Als activiteitenbegeleider begeleid je een groep deelnemers: mensen zonder betaalde baan die hun afstand tot de arbeidsmarkt willen verkleinen en mensen die door een (psychische) beperking een structurele of tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Je stelt in overleg met elke deelnemer een persoonlijk begeleidingsplan op en past de aard van de werkzaamheden hier op aan. Daarnaast zorg je voor de activatie, de rapportages en registratie. Ook onderhoud je contact met het zorgsysteem van de deelnemers.
De activiteiten die aangeboden zullen worden hebben een arbeidsmatige insteek. Naast strandjutten, waarbij het materiaal geraapt, gesorteerd en schoongemaakt wordt, gaat het om het vervaardigen van duurzame ambachtelijke producten van het gejutte materiaal.

De activiteiten die we bij Juttersgeluk ondernemen vinden dus zowel op het strand als in het atelier plaats. Je betrekt en begeleidt hierbij de vrijwilligers. Buiten de groep om, bieden we je de mogelijkheid om zelfstandig personeelsuitjes en kinderfeestjes te begeleiden waarin het unieke concept van Juttersgeluk beleefd kan worden.

Wie ben jij?
Je hebt werkervaring in dagbesteding en bent bekend met psychiatrische ziektebeelden en bejegening. Je hebt het diploma Activiteitenbegeleider, SPW (Niveau 4), MMZ (niveau 4) of HBO SPH of vergelijkbare opleiding of ervaring en gevestigd als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Je beschikt over inlevingsvermogen en een enthousiaste uitstraling waarmee je anderen mee krijgt in de activiteiten die we ondernemen. Je staat bekend om je organisatietalent, creativiteit en handvaardigheid. Je kunt de activiteiten aanpassen aan het vermogen en capaciteit van elk individu. Je bent in staat samen met de deelnemers ambachtelijk werk af te leveren. Je kunt persoonlijke begeleidingsplannen opstellen en kort en bondig rapporteren via je eigen pc incl. toegang tot internet.

Je bent bereid mee te pionieren en groeien met de organisatie Juttersgeluk. In de natuur en op het strand voel je je thuis, ook als het regent en wat kouder wordt. Je bent bekend met de problematiek rondom de plastic soep en niet bang voor vieze handen. Je bent in bezit van een rijbewijs.

Wij bieden
Op dinsdag en donderdag een afwisselende werkdag van 9.00 uur tot 15:00 uur. Van deze tijd ben je 70% actief in de groep en gebruik je 30% van de tijd voor het papierwerk. Buiten deze tijden om organiseer je de personeelsuitjes en kinderfeestjes.   Stichting Juttersgeluk heeft (nog) geen brede financiële basis om een vast bedrag per gewerkt uur uit te kunnen keren. Beloning van de werkzaamheden is variabel, je ontvangt eenderde van de inkomsten dagbesteding. Hoe meer deelnemers dagbesteding op de groep, hoe meer je vergoed krijgt. We vragen je dan ook mee te ondernemen. De vergoeding voor personeelsuitjes en kinderfeestjes zal ook op basis van een nader overeen te komen provisie zijn.

Naast de financiële vergoeding heeft Juttersgeluk meer te bieden:
– een unieke werkomgeving, het atelier staat midden in de natuur en we zijn vaak op het strand
– een leuk team van mensen die allemaal de waarde van de natuur hoog in acht nemen
– een organisatie die volop in ontwikkeling is, vooruitstrevend is en regelmatig in de pers verschijnt
– vier keer per jaar organiseren we een bijeenkomst waar ideeën gedeeld en gehoord worden
– eigen initiatieven die binnen de sfeer en context van Juttersgeluk passen, worden erg op prijs gesteld.
– korting op de producten die we in het atelier maken

Stichting Juttersgeluk is in maart 2015 opgericht en nog volop in opbouw. De belastingdienst heeft de ANBI-status toegekend, net als veel andere goede doelen organisaties. Elk jaar organiseren we Expeditie Juttersgeluk, een zoektocht naar de mooie en minder mooie dingen op het strand met mensen die om wat voor een reden minder goed tot hun recht komen in een betaalde baan. In april 2017 zal Expeditie Juttersgeluk langs 32 gemeenten gaan en daarmee landelijke bekendheid verwerven.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Klaassen (initiatiefnemer Juttersgeluk) 06 – 515 44 203. Je motivatie en curriculum vitae kun je voor 10 december a.s. mailen naar info@juttersgeluk.nl

Download hier de vacature in PDF >

Boek Nu