10 april 2017

Warm Wassenaar op een zonnige zaterdag

Evenals vorig jaar vertrokken we vanaf paviljoen Sport voor de etappe van zaterdag 8 april. Een klein, maar zeer gemotiveerd, groepje deelnemers hielp ons bij het opruimen van het Wassenaarse strand. En wat goed om te zien dat de deelnemers van Philadelphia van vorig jaar ook deze keer weer van de partij waren, zelfs op hun vrije zaterdag! Iets later dan gepland vertrok de groep voor een half uur rapen in de richting van Scheveningen.

Wethouder Blommers gaf aan dat het strand van Wassenaar niet de prijs voor het schoonste strand van Nederland had gewonnen. We vonden dan ook vooral veel kleine plastics, waaronder een plastic letter ‘R’. Grappig detail is dat alle deelnemers en de vrijwilligers van Juttergeluk die die dag hielpen, de letter ‘R’ in hun naam hebben (Sorry begeleider Nick, dat geldt dus niet voor jou). Voor ons een duidelijk teken dat dit stukje in de koker voor de wethouder moest!

Na een uur waren we terug op het beginpunt. In kilo’s was dit geen etappe die in de top drie van gevonden zwerfvuil zal eindigen. Maar het enthousiasme van de deelnemers en het dringende verzoek dat we volgend jaar weer langskomen met de expeditie maakt dat ruimschoots goed. We gaan jullie wens om Wassenaar volgend jaar op een doordeweekse dag  in te plannen natuurlijk meenemen in de planning voor 2018, maar beloven kunnen we het niet.

Marion, Stoffer, Bart, Martijn en  Floris (en natuurlijk begeleider NickJ) heel erg bedankt voor jullie inzet en tot volgend jaar!

Bekijk de foto’s hier

Boek Nu