13 april 2017

Wijk aan Zee – gemeente Beverwijk

Het enthousiasme in deze kustgemeente komt niet alleen van alle deelnemers die dit jaar in groten getale kwamen opdagen.

Wethouder Van Weel klom zelfs op de stoel om de menigte te kunnen toespreken en hen bij voorbaat al hartelijk te bedanken voor hun enorme inzet om het strand schoner te maken. De gastvrijheid van de gemeenten helpt ons te laten zien waartoe we in staat zijn.

Na de koffie met appeltaart, vertrokken de man- en vrouwkrachten van Odion en de Hartekampgroep in zuidwaartse richting. Op zoek naar alles wat niet op het strand thuishoort.

Nabij de Noord-pier werden de stukken plastic en hout groter en zwaarder. Gelukkig had de groep van Odion een eigen kar mee om de vracht mee te sjouwen.

Ook in Wijk aan Zee is het mooi om te zien hoe iedereen meedoet op zijn eigen tempo en naar eigen vermogen oppakt wat niet thuishoort op het strand. Van het kleinste plastic pallet korreltje en dunne draadjes vispluis, tot lange, onder het zand gewaaide stukken touw en een groot stuk purschuim. Dank daarvoor, ook namens alle vissen en vogels van de Noordzee!

Bekijk hier de impressie in foto’s

En de mooie reportage op NHnieuws.nl

Boek Nu