10 april 2017

Zandvoort na een warme zondag

In een warme, zonnige serre in paviljoen Thalassa worden de deelnemers van S.E.I.N., De Hartekamp Groep en Studio11Zandvoort ontvangen met een Zandvoorts taartje. Wethouder Toonen heet de deelnemers welkom en overhandigt Suzanne de door gemeente Zandvoort gesponsorde nieuwe Jutterskleding. Juttersgeluk wordt nog meer verwend met een cheque van het Rabobank Stimuleringsfonds. Als deze officiële momenten achter de rug zijn staat iedereen te trappelen om het strand op te gaan.

Marina, wiens naam is afgeleid van de zee (Mare) rijdt in een racemodel strandrolstoel langs de vloedlijn om zelfs de kleinste stukjes afval op te rapen. De jongens van de Hartekamp Groep hebben ’s ochtends afval geraapt bij voetbalstadion. “Dat was werk”, zegt een van de deelnemers. “Jutten is een vrije middag uitwaaien”.

Vlak voordat we omdraaien op het strand voor de terugweg ziet Fred een oranje voorwerp uit het zand steken. Het is een cadeau voor de wethouder: een powertool. De plastic schroevendraaier is het perfecte gereedschap om te kunnen werken aan een schoner strand! We sluiten de middag af en vullen de speciale koker met cadeaus en tips aan de wethouder. Naast de powertool krijgt hij ook een armbandje gevonden door Luka uit Lima. En dan is het tijd om te gaan.

Terwijl Adam al de hele middag iedereen in de maling neemt met zijn grapjes is hij bij afscheid juist heel serieus. Hij bedankt ons in het Pools voor alle gezelligheid. Bedankt!

Alle foto’s van deze etappe zie je hier

Boek Nu