De initiatiefnemer

“Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Het motto van bedenker en oprichter van Stichting Juttersgeluk, Suzanne Klaassen:

“Juttersgeluk gaat over onverwachte geluksmomenten.
Geluk wat ik vond terwijl ik er niet naar op zoek was. De eerste keer gebeurde dat op een doordeweekse woensdagochtend. Toen ik plastic afval opraapte op het strand van Bloemendaal. Als werkende moeder ontweek ik die ochtend bewust mijn computer met het plan te gaan hardlopen om de stress van me af te schudden.

Het werd dus afval oprapen. Ik wist niet dat ik daar gelukkig van werd. Sindsdien ben ik aan het jutten geslagen. Ik ben uit mijn comfort zone gestapt om de wereld een stukje mooier en duurzamer te maken én mezelf beter te voelen.

Mijn kinderen gingen vaak met me mee. Al snel volgden anderen en ben ik erover gaan schrijven om meer mensen te inspireren. En dat is gelukt.

Inmiddels is Stichting Juttersgeluk een feit. Het gaat hard, heel hard. Expeditie Juttersgeluk trok in mei 2018 voor de vierde keer langs de Nederlandse kust. In Bloemendaal jutten we bijna dagelijks met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En in ons atelier maken we mooie producten van de materialen die we vinden.”

Supporter van Schoon maakte een mooi videoportret. Bekijk het hier.