Waardevol Werk

Stichting Juttersgeluk is een waardevolle leer- en werkplek waar iedereen bijdraagt aan een beter welzijn en een schoner milieu. Ieder mens is uniek, met een eigen verhaal en specifieke kwaliteiten en behoeftes. Hoe we deze kwaliteiten kunnen inzetten en de behoeftes optimaal kunnen vervullen, bekijken we samen. Door de uiteenlopende werkzaamheden, van strandjutten tot plastic bewerken en producten maken, kunnen we aan veel verschillende interesses voldoen.

Samen de plasticsoep bestrijden zorgt voor teamspirit, wilskracht en individuele groei. Zo gebruiken we een groot milieuprobleem om sociaal maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Ook inspireren we mensen om minder plastic te gebruiken.

Juttersgeluk werkt
op verschillende dagen,
op verschillende plaatsen,
met verschillende mensen:


Het strand op vanuit ons atelier in Haarlem

Op dinsdag, donderdag en vrijdag gaat vanuit ons atelier in Haarlem een deel van de groep het strand op. Dit is onderdeel van ons vaste dagprogramma Waardevol Werk dat we in samenwerking met het sociale domein van de gemeenten Bloemendaal en Haarlem aanbieden. Woon je in Bloemendaal of Haarlem en wil je meedoen? Dat kan! Neem wel eerst even contact op.


Open Juttersochtend in Zandvoort

Elke woensdag bieden we deze laagdrempelige activiteit in samenwerking met de gemeente Zandvoort. Je bent lekker in beweging en ontmoet leuke mensen. Vooraf aanmelden is niet nodig. We verzamelen om 9:30 uur bij het Zandvoorts Museum. Deelname is GRATIS, wij zorgen voor emmers, grijpers en handschoenen.

Meer informatie


Voor mensen met haperend brein

Op maandag is een groep vitale ouderen met haperend brein actief in het atelier in Haarlem. Voor deze speciale groep werken wij samen met Zorgbalans.
contactpersoon: Annemiek Denneman, tel.nr. 06 – 821 100 06


Upcycle werkplaats Overveen

Naast ons atelier in Overveen hebben we een upcycle werkplaats. Hier wordt het geraapte plastic zorgvuldig met de hand geselecteerd, op code gesorteerd en schoongemaakt.

Om het plastic te kunnen verwerken, gebruiken we handige apparaten, zoals shredders, platenpersen, een extruder en een petflesdradentrekker.

Met de gejutte materialen en de beschikbare technieken als uitgangspunt, maken we zelf een ontwerp of laten we een ontwerp maken. Daarna is het vooral het vakkundige handwerk en de liefdevolle afwerking die de producten zo mooi en uniek maken. Vaak ontstaat er tijdens het maakproces een menselijk ‘treintje’, een soort lopende band waarbij iedere medewerker naar eigen vermogen met handwerk een stukje waarde toevoegt aan het product.

 


Erkend leerbedrijf
Ook voor een leerwerkstage ben je bij ons van harte welkom. Als erkend leerbedrijf begeleiden wij zowel maatschappelijke stagiaires als stagiaires vanuit het Speciaal Onderwijs (SO) of Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Heb je interesse, kijk dan bij de functieomschrijvingen en als je denkt dat het iets voor je is, vul dan onderstaand formulier in om aan te geven waar je voorkeur naar uit gaat. Dan nemen wij contact met je op als er een plek beschikbaar komt of voor een eerste, vrijblijvende kennismaking.

We trekken hiermee een doelgroep aan die meer in sociale domein past, waarvoor we gefinancierd worden.

 


Juttersgeluk is partner van de participatiemarkt Haarlem.