Wat is Expeditie Juttersgeluk

Geen landelijke Expeditie Juttersgeluk in 2019
In overleg met onze partnerorganisatie KIMO Nederland België hebben we besloten om dit jaar geen landelijke Expeditie Juttersgeluk te organiseren. Lees hier het nieuwsbericht.

maar meerdere Pop-up-etappes langs de hele kust
Waar deze etappes plaatsvinden lees je hier

2020
We zijn aan het onderzoeken hoe we de Expeditie Juttersgeluk 2020 kunnen herstructureren. In de drie regio’s Noord, Midden en Zuid zijn we bijvoorbeeld op zoek naar regioambassadeurs. Dit zijn enthousiaste figuren die de vreugde en het belang van het jutten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt regionaal uit kunnen dragen en vormgeven.

Heb je interesse neem dan contact met ons op.


Expeditie Juttersgeluk is een ontdekkingstocht langs de Nederlandse kust naar de mooie en minder mooie dingen op het strand voor mensen met een beperking of die (tijdelijk) op maatschappelijke achterstand staan. Wat niet op het strand thuis hoort, het afval, rapen we op. Zodat een schoon strand achterblijft.

De Expeditie is in 2015 ontstaan vanuit de gedachte dat strandjutten een mooie manier is om samen aan een duurzame toekomst te werken. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die minder goed meekomen in de maatschappij.

Bekijk hier aftermovie van de editie 2018:

Doordat de zorg voor kwetsbare mensen de laatste jaren dichter bij de gemeenten is komen te liggen, heeft Stichting Juttersgeluk de samenwerking gezocht met KIMO Nederland/België. In 2015 organiseerden we een pilot waaraan in 6 kustgemeenten en 150 mensen meededen; in 2016 waren al 17 gemeenten langs de Nederlandse kust van de partij. In 2018 is de Expeditie inmiddels uitgebreid naar 28 kustgemeenten waar we meer dan 850 deelnemers mochten verwelkomen.
Bekijk hier enkele persvermeldingen (google drive) >

Stichting Juttersgeluk moedigt het aan als kustgemeenten en lokale instellingen zelf aan de slag willen met het strandschoonmaak initiatief Juttersgeluk. Stuur een mail als je wil weten hoe je dit aan moet pakken.

 

Expeditie Juttersgeluk 2018 werd mede mogelijk gemaakt door:

Berichten Expeditie 2018
Berichten Expeditie 2017
Berichten Expeditie 2016
Berichten Expeditie 2015