Expeditie Juttersgeluk 2019

Expeditie Juttersgeluk is een ontdekkingstocht langs de Nederlandse kust naar de mooie en minder mooie dingen op het strand voor mensen die om wat voor een reden geen betaald werk (meer) kunnen doen. Wat niet op het strand thuis hoort, het afval, rapen we op. Zodat een schoon strand achterblijft. De Expeditie is in 2015 ontstaan vanuit de gedachte dat strandjutten een mooie manier is om samen aan een duurzame toekomst te werken. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die minder goed meekomen in de maatschappij.

Pop-up-etappes
Dit jaar bestaat de Expeditie uit een hele reeks Pop-up-etappes. Gemeenten organiseren deze in samenwerking met lokale partijen zoals zorgboerderijen, lokale jutgroepen en stagiaires van lokale hoge scholen. De etappes die op dit moment bekend zijn bij Stichting Juttersgeluk zijn:

20 maart – Vlissingen – lees hier hoe het was
13 mei – Castricum – aanmelden via REAKT Joan Scheerman
16 mei – Bloemendaal – aanmelden via Juttersgeluk
Komt hier jouw kustplaats bijstaan….

Als jouw kustplaats er nog niet bij staat in dit rijtje en je wil deze zomer (van mei tot oktober) een Expeditie Juttersgeluk Pop-up-etappe organiseren, stuur dan een mail om te horen hoe je dit kan aanpakken.

Lees meer over de Expeditie Juttersgeluk en hoe het afgelopen jaren was.

juttende wethouders

blije deelnemers

sterke begeleiders