Waardevol Werk

Stichting Juttersgeluk is een waardevolle leer- en werkplek waar iedereen bijdraagt aan een beter welzijn en een schoner milieu. Ieder mens is uniek, met een eigen verhaal en specifieke kwaliteiten en behoeftes. Hoe we deze kwaliteiten kunnen inzetten en de behoeftes optimaal kunnen vervullen, bekijken we samen. Door de uiteenlopende werkzaamheden, van strandjutten tot plastic bewerken en producten maken, kunnen we aan veel verschillende interesses voldoen.

Samen de plastic soep bestrijden zorgt voor teamspirit, wilskracht en individuele groei. Zo gebruiken we een groot milieuprobleem om sociaal maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Ook inspireren we mensen om minder plastic te gebruiken.

<< Ben je op zoek naar jutten als een maatschappelijk verantwoord (bedrijfs)uitje kijk dan op Jut mee!>>
<< Ben je op zoek naar een stage of wil je ons ondersteunen als vrijwilliger kijk dan hier >>

De activiteiten van Juttersgeluk zijn verdeeld over drie locaties:

  • Jutten: vanuit Zandvoort, op de stranden van Zandvoort en Bloemendaal
  • Plastic recycle werkplaats: plastic sorteren, schoonmaken en recyclen tot producten bij de Circulaire Hotspot van Spaarnelanden in Zandvoort Noord,
  • Creatieve atelier: producten (af)maken, ontwikkelen, verpakken en bestellingen klaarmaken in het NME-gebouw in de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem. Hier is ook het kantoor van Juttersgeluk.

Juttersgeluk werkt
op verschillende dagen,
op verschillende plaatsen,
met verschillende mensen:


Woensdag, donderdag en vrijdag
Juttersochtenden in Zandvoort aan Zee
Deze laagdrempelige activiteit bieden we aan in samenwerking met de gemeente Zandvoort. Je bent lekker in beweging en ontmoet leuke mensen.

9:30 uur | verzamelen + koffie & thee moment
10:00 uur | vertrek naar het strand
ca 11:15 uur | geraapt materiaal sorteren en spoelen
12:00 uur | einde

Deelname is GRATIS. Wij zorgen voor emmers, grijpers en handschoenen. Let op: op het strand is het meestal net iets kouder, houd er met je kleding rekening mee. Wil je meedoen? Neem wel vooraf alsjeblieft even contact op met een van onze coördinatoren Carlijn Bartels 06 48691889 of Haitske Schiere 06 19227036.


vrijdag 1x per maand
Jutten met het Groene Strand
Een keer per maand werken we op vrijdag samen met Het Groene Strand om de stranden van Bloemendaal schoon te maken. Wil je een keer mee, meld je dan aan via de website van Het Groene Strand.

9.45 uur | start bij strandpaviljoen Parnassia aan Zee
Einde is variabel afhankelijk van de wensen van de groep
Data 2023: 28 juli, 25 augustus, 15 september, 27 oktober, 24 november, 22 december.


Maandag
Voor mensen met haperend brein
Op maandag is een groep vitale ouderen met haperend brein actief in het creatieve atelier in Haarlem. Voor deze speciale groep werken wij samen met Bloemenstroom van Zorgbalans.
Contactpersoon: Annemiek Denneman, tel.nr. 06 – 821 100 06

Kijk naar deze film van Zorgbalans over de waarde van deze samenwerking.


Creatief atelier Haarlem

Ons creatieve atelier is in het NME-gebouw in de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem. Hier maken en ontwikkelen we onze circulaire producten. Bestellingen worden van hieruit verzonden en hier is ook het kantoor van Juttersgeluk.
Adres: Kleverlaan 11 – 2023 JC Haarlem


Werkplaats Zandvoort – Circulaire Hotspot

Naast ons creatieve atelier in Haarlem hebben we een upcycle werkplaats. Hier wordt het geraapte plastic zorgvuldig met de hand geselecteerd, op code gesorteerd en schoongemaakt. De werkplaats bevindt zich op de remise van Spaarnelanden. Samen met Ecosol Effect en De Verbeelding vormen we daar een Circulaire Hotspot.

Kijk hier voor meer informatie over de openingstijden en contactmogelijkheden.


Erkend leerbedrijf
Ook voor een leerwerkstage ben je bij ons van harte welkom. Als erkend leerbedrijf begeleiden wij zowel maatschappelijke stagiaires als stagiaires vanuit het Speciaal Onderwijs (SO) of Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Heb je interesse, kijk dan eens bij de functieomschrijvingen. Als je denkt dat het iets voor je is, vul dan onderstaand formulier in om aan te geven waar je voorkeur naar uit gaat, dan nemen wij graag contact met je op.


Juttersgeluk is partner van de participatiemarkt Haarlem.

Juttersgeluk is gebonden aan de landelijke meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.

Boek Nu