Waardevol Werk

Stichting Juttersgeluk is een waardevolle leer- en werkplek waar iedereen bijdraagt aan een beter welzijn en een schoner milieu. Ieder mens is uniek, met een eigen verhaal en specifieke kwaliteiten en behoeftes. Hoe we deze kwaliteiten kunnen inzetten en de behoeftes optimaal kunnen vervullen, bekijken we samen. Door de uiteenlopende werkzaamheden, van strandjutten tot plastic bewerken en producten maken, kunnen we aan veel verschillende interesses voldoen.

Samen de plasticsoep bestrijden zorgt voor teamspirit, wilskracht en individuele groei. Zo gebruiken we een groot milieuprobleem om sociaal maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Ook inspireren we mensen om minder plastic te gebruiken.

<< Ben je op zoek naar jutten als een (bedrijfs)uitje kijk dan op plastic rapen.>>
<< Ben je op zoek naar een stage of wil je ons ondersteunen als vrijwilliger kijk dan hier >>

Juttersgeluk werkt
op verschillende dagen,
op verschillende plaatsen,
met verschillende mensen:

Maandag
Voor mensen met haperend brein
Op maandag is een groep vitale ouderen met haperend brein actief in het atelier in Overveen. Voor deze speciale groep werken wij samen met Bloemenstroom van Zorgbalans.
contactpersoon: Annemiek Denneman, tel.nr. 06 – 821 100 06

Kijk naar deze film van Zorgbalans over de waarde van deze samenwerking.


Dinsdag, donderdag en vrijdag
Juttersochtend in Bloemendaal aan Zee
Op dinsdag, donderdag en vrijdag gaat vanuit ons atelier in Overveen een deel van de groep het strand op. Dit is onderdeel van ons vaste dagprogramma Waardevol Werk dat we in samenwerking met het sociale domein van de gemeenten Bloemendaal en Haarlem aanbieden.

Woon je in Bloemendaal of Haarlem en wil je meedoen? Dat kan! Neem wel eerst even contact op met een van onze coördinatoren Carlijn Bartels 06 48691889 of Haitske Schiere 06 19227036. In overleg kijken we dan op welke dag je kunt meedoen.


Woensdag en vrijdag
Juttersochtend in Zandvoort aan Zee
Deze laagdrempelige activiteit bieden we in samenwerking met de gemeente Zandvoort. Je bent lekker in beweging en ontmoet leuke mensen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

9:30 uur | verzamelen in de binnentuin van het Zandvoorts Museum er is koffie en thee
10:00 uur | vertrek naar het strand
ca 11:15 uur | geraapt materiaal sorteren en spoelen
12:00 uur | einde

Deelname is GRATIS, wij zorgen voor emmers, grijpers en handschoenen. Let op: op het strand is het meestal net iets kouder, houd er met je kleding rekening mee. Wil je meer info? Neem contact op met Carlijn Bartels 06 48691889 of Haitske Schiere 06 19227036.


vrijdag 1x per maand
Jutten met het Groene Strand
Een keer per maand werken we op vrijdag samen met Het Groene Strand om de stranden van Bloemendaal schoon te maken. Wil je een keer mee, meld je dan aan via de website van Het Groene Strand

9.45 uur | start bij strandpaviljoen Parnassia aan Zee
einde is variabel afhankelijk van de wensen van de groep
In 2022 gaat het om de volgende vrijdagen 21 oktober, 18 november,16 december.


Upcycle werkplaats Overveen
Naast ons atelier in Overveen hebben we een upcycle werkplaats. Hier wordt het geraapte plastic zorgvuldig met de hand geselecteerd, op code gesorteerd en schoongemaakt.

Om het plastic te kunnen verwerken, gebruiken we handige apparaten, zoals shredders, platenpersen, een extruder en een petflesdradentrekker.

Met de gejutte materialen en de beschikbare technieken als uitgangspunt, maken we zelf een ontwerp of laten we een ontwerp maken. Daarna is het vooral het vakkundige handwerk en de liefdevolle afwerking die de producten zo mooi en uniek maken. Vaak ontstaat er tijdens het maakproces een menselijk ‘treintje’, een soort lopende band waarbij iedere medewerker naar eigen vermogen met handwerk een stukje waarde toevoegt aan het product.


Werkplaats Zandvoort – Circulaire Hotspot
Sinds 2021 hebben we een werkplaats in Zandvoort. Samen met Ecosol Effect en De Verbeelding vormen we op de remise van Spaarnelanden een Circulaire Hotspot. We doen verschillende recycle projecten en creëren waardevolle werkplekken.

Kijk hier voor meer informatie over de openingstijden en contactmogelijkheden.


Erkend leerbedrijf
Ook voor een leerwerkstage ben je bij ons van harte welkom. Als erkend leerbedrijf begeleiden wij zowel maatschappelijke stagiaires als stagiaires vanuit het Speciaal Onderwijs (SO) of Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Heb je interesse, kijk dan bij de functieomschrijvingen en als je denkt dat het iets voor je is, vul dan onderstaand formulier in om aan te geven waar je voorkeur naar uit gaat. Dan nemen wij contact met je op als er een plek beschikbaar komt of voor een eerste, vrijblijvende kennismaking.

We trekken hiermee een doelgroep aan die meer in sociale domein past, waarvoor we gefinancierd worden.


Juttersgeluk is partner van de participatiemarkt Haarlem