Waardevol Werk

Stichting Juttersgeluk is een waardevolle leer- en werkplek waar iedereen bijdraagt aan een beter welzijn en een schoner milieu. Ieder mens is uniek, met een eigen verhaal en specifieke kwaliteiten en behoeftes. Hoe we deze kwaliteiten kunnen inzetten en de behoeftes optimaal kunnen vervullen, bekijken we samen. Door de uiteenlopende werkzaamheden, van strandjutten tot plastic bewerken en producten maken, kunnen we aan veel verschillende interesses voldoen.

Samen de plasticsoep bestrijden zorgt voor teamspirit, wilskracht en individuele groei. Zo gebruiken we een groot milieuprobleem om sociaal maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Ook inspireren we mensen om minder plastic te gebruiken.

Juttersgeluk werkt
op verschillende dagen,
op verschillende plaatsen,
met verschillende mensen:

woensdag, donderdag en vrijdag
Pop-up werkplaats in Zandvoort gaat weer open!
Van 16 juni t/m 28 juli ben je welkom in onze Pop-up-werkplaats en expositieruimte aan de Passage 20 in Zandvoort. Deze ontmoetingsplek is ook het startpunt van wekelijkse beach clean-ups en we verkopen er leuke duurzame souvenirs.

Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur en zaterdag en zondag op afspraak kun je langskomen om kennis te maken met de mensen achter de unieke producten van Stichting Juttersgeluk.

Heb je geen regulier werk en wil je wel wat betekenen voor onze maatschappij, dan kun je met ons meedoen. Lees er meer over in de folder.

Zomerstage
Kom van 16 juni t/m 28 juli vrijblijvend eens langs bij onze tijdelijke werkplaats in de Passage 20 en kijk of het iets voor jou is. We vertellen je graag meer over onze waardevolle leer- en werkplek waar iedereen kan bijdragen aan een beter welzijn en een schoner milieu.

Download de folder


Dinsdag, donderdag en vrijdag
Het strand op vanuit ons atelier in Overveen
Op dinsdag, donderdag en vrijdag gaat vanuit ons atelier in Overveen een deel van de groep het strand op. Dit is onderdeel van ons vaste dagprogramma Waardevol Werk dat we in samenwerking met het sociale domein van de gemeenten Bloemendaal en Haarlem aanbieden. Woon je in Bloemendaal of Haarlem en wil je meedoen? Dat kan! Neem wel eerst even contact op met onze coördinator Lonneke Wejden 06 19227036. De plekken in onze Juttersbus en in ons atelier zijn namelijk beperkt. In overleg kijken we dan op welke dag je kunt meedoen.

In verband met de RIVM-maatregelen, werken we met een aangepast programma.

Woensdag en vrijdag
Open Juttersochtend in Zandvoort
Deze laagdrempelige activiteit bieden we in samenwerking met de gemeente Zandvoort. Je bent lekker in beweging en ontmoet leuke mensen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Van 16 juni t/m 28 juli jutten we twee keer in de week. We starten vanaf de Pop-up-werkplaats aan de Passage 20, Zandvoort gaan een uurtje jutten op het strand en sorteren het geraapte materiaal bij terugkomst.

Woensdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur.
Vrijdagochtend van 10:30 tot 12:30 uur.

Deelname is GRATIS, wij zorgen voor emmers, grijpers en handschoenen. Let op: op het strand is het meestal net iets kouder, houd er met je kleding rekening mee. Wil je meer info? Neem contact op met Lonneke Wejden 06 19227036.

De RIVM maatregelen nemen we hierbij in acht. Houdt altijd 1,5 meter afstand en volg de instructies op van de begeleiding van Juttersgeluk.

Maandag
Voor mensen met haperend brein
Op maandag is een groep vitale ouderen met haperend brein actief in het atelier in Overveen. Voor deze speciale groep werken wij samen met Zorgbalans,
contactpersoon: Annemiek Denneman, tel.nr. 06 – 821 100 06

De RIVM maatregelen nemen we hierbij in acht. Houdt altijd 1,5 meter afstand en volg de instructies op van de begeleiding van Zorgbalans en Juttersgeluk.

Upcycle werkplaats Overveen

Naast ons atelier in Overveen hebben we een upcycle werkplaats. Hier wordt het geraapte plastic zorgvuldig met de hand geselecteerd, op code gesorteerd en schoongemaakt.

Om het plastic te kunnen verwerken, gebruiken we handige apparaten, zoals shredders, platenpersen, een extruder en een petflesdradentrekker.

Met de gejutte materialen en de beschikbare technieken als uitgangspunt, maken we zelf een ontwerp of laten we een ontwerp maken. Daarna is het vooral het vakkundige handwerk en de liefdevolle afwerking die de producten zo mooi en uniek maken. Vaak ontstaat er tijdens het maakproces een menselijk ‘treintje’, een soort lopende band waarbij iedere medewerker naar eigen vermogen met handwerk een stukje waarde toevoegt aan het product.


Erkend leerbedrijf
Ook voor een leerwerkstage ben je bij ons van harte welkom. Als erkend leerbedrijf begeleiden wij zowel maatschappelijke stagiaires als stagiaires vanuit het Speciaal Onderwijs (SO) of Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Heb je interesse, kijk dan bij de functieomschrijvingen en als je denkt dat het iets voor je is, vul dan onderstaand formulier in om aan te geven waar je voorkeur naar uit gaat. Dan nemen wij contact met je op als er een plek beschikbaar komt of voor een eerste, vrijblijvende kennismaking.

We trekken hiermee een doelgroep aan die meer in sociale domein past, waarvoor we gefinancierd worden.


Juttersgeluk is partner van de participatiemarkt Haarlem