Ons verhaal

Kracht van verbinding

We geloven in de kracht van verbinding: samen de schouders zetten onder het grote milieuprobleem dat Plasticsoep heet. Dagelijks gaan we naar het strand om zwerfplastic op te rapen, zodat dit niet (weer) in zee belandt. Op innovatieve wijze maken we hiervan nieuwe producten. Dit doen we met onze medewerkers die, om wat voor reden dan ook, (nog) geen regulier werk (kunnen) doen.

Met dit werk inspireren we anderen om mee te werken aan een duurzame toekomst. Juttersgeluk voert ook jutactiviteiten en recycleprojecten in opdracht uit, waardoor we het bewustzijn over duurzaamheid en milieu bij een brede doelgroep vergroten. Zo creëren we waardevol werk waar mensen zich goed bij voelen en dragen we bij aan een circulaire economie.

Een schone zee is wat ons drijft. Verbinding door (sociale) innovatie is onze kracht.


Mijlpalen van Juttersgeluk
19 maart 2015 – Suzanne Klaasen richt Juttersgeluk op

22 april 2015 – 1e Expeditie Juttersgeluk in vijf kustgemeenten. De expeditie zal in vijf jaar uitgroeien tot een landelijk evenement

November 2015 – Juttersgeluk en Doe mee verlos de zee slaan handen ineen. Juttersgeluk gaat samen met gemeenten Bloemendaal jutbakken beheren.

28 maart 2017 – door een succesvolle crowdfunding campagne kan de juttersbus aangeschaft worden. Hiermee kunnen we met meer jutters het strand schoonmaken. De bus wordt ook in gezet voor de Expeditie Juttersgeluk

Mei 2017 – Met hulp van het Luchterduinenfonds worden een shredder en een platenpers aangeschaft. Juttersgeluk kan nu nieuwe vormen maken van gejut plastic.

2 november 2017 – Juttersgeluk krijgt een groen lintje

Januari 2018 – Juttersgeluk voldoet aan alle certificering en krijgt ANBI status

Maart-september 2019 – De vijfde en laatste expeditie Juttersgeluk. Juttersgeluk stopt met de organisatie van dit landelijk evenement omdat de aandacht meer bij waardevol werk is komen te liggen.

Augustus 2019 – pop up atelier in Zandvoort geopend. Deze locatie host de expositie Material Experience tijdens de Kunstlijn Haarlem

September 2019 – iedere woensdag is het in Zandvoort Open Juttersochtend. Eerst vanuit het popup atelier later vanuit strandpaviljoen Thallassa en toen vanuit het Zandvoorts Museum.

April 2020  – in tijden van corona geeft Juttersgeluk hoop door op de Zandvoortse locatie the window of hope te openen.