22 maart 2019

Eerste Pop-up-etappe Expeditie Juttersgeluk 2019 in Vlissingen

In Vlissingen werd de eerste Expeditie Juttersgeluk Pop-up-etappe van het jaar gehouden. Een samenwerking van Gemeente Vlissingen Terra Maris/Schoon Zeeland en de Hoge School Zeeland.

Na een eerder bericht dat de Expeditie dit jaar niet door zou gaan, heeft het enthousiasme van diverse gemeenten en deelnemers er voor gezorgd dat er dit jaar toch gejut gaat worden. De hele zomer zal de Expeditie Juttersgeluk opduiken. In welke kustplaatsen dat gaat gebeuren, wordt gedurende het jaar duidelijk. Zeker is al wel, dat je bij een Pop-up-etappe van de Expeditie Juttersgeluk de vertrouwde gezelligheid en een stoere strandtocht kan verwachten.

In Vlissingen werden de deelnemers afgelopen woensdag met koffie en cake ontvangen door de Wethouder Els Verhage. De vrijwilligers van ‘Duinzicht Bijzonder Gewoon’ hebben het Nollenstrand schoongemaakt.

De Expeditie Juttersgeluk besteedt dit jaar speciale aandacht aan single use plastics (SUP’s). Vijftig procent van het plastic dat op het strand aanspoelt, is afkomstig van eenmalig bruikbare plastic producten, zoals wattenstokjes, rietjes, zakjes en drinkflesjes. Het Europees Parlement heeft vorig jaar bepaald dat vanaf 2021 alle SUP’s verboden worden op de Europese markt. Tijdens de Expeditie worden plastic doppen apart verzameld. De vrijwilligers worden hierdoor bewust van hun eigen gebruik van wegwerpplastics. De doppen gaan naar het atelier van Juttersgeluk, waar we er upcycle-producten van maken zoals springtouwen en lampen.

Lees meer over de Expeditie Juttersgeluk 2019.
En PZC schreef over de Pop-up-etappe Vlissingen (22 maart 2019)

Boek Nu