9 september 2019

Expeditie Juttersgeluk maakt waddendijk Oosterland schoon

Op donderdag 5 september is een enthousiaste groep mensen de Waddendijk opgegaan om zwerfafval op te ruimen. Om 13:00 uur verzamelden de groep medewerkers van de gemeente Hollands Kroon en diverse zorginstanties zich in het gebouw van de scouting in Oosterland. Hier stond koffie, thee en gebak klaar voor deze vrijwilligers.

Na een korte film over plastic in het milieu hebben Marja Papot en Tineke Hoekstra verteld wat zij het hele jaar door doen om Wieringen zwerfafval vrij te houden. Hierna was het tijd om te gaan jutten. Helaas zat het weer niet helemaal mee, maar dit weerhield de vrijwilligers er niet van op zoek te gaan naar zwerfafval. Opvallend was het dat er niet heel veel afval lag op de Waddendijk. Een aantal mensen zijn daarom een andere route gaan lopen langs de wegen op Wieringen. Hier lag toch wel het één en ander aan blikjes en andere rommel in de berm. Na ruim anderhalf uur kwamen de eerste mensen weer terug met als resultaat een aantal volle vuilniszakken en zelfs een compleet winkelwagentje.

Na afloop heeft de gemeente Hollands Kroon een zogenaamd zwerfafval karretje in bruikleen gegeven aan de dames van Schorriemorrie en Doe Mee Verlos de Zee. Hiermee kunnen ze tijdens hun wandeling over Wieringen eenvoudiger vuil rapen en de zakken vervoeren.

Boek Nu