22 januari 2019

Geen landelijk Expeditie Juttersgeluk dit jaar

DE EXPEDITIE HEEFT EEN DOORSTART GEMAAKT.
LEES HIER MEER OVER DE EERSTE ETAPPE.

Na vier succesvolle jaren, hebben we in overleg met onze partnerorganisatie KIMO Nederland België besloten om dit jaar geen Expeditie Juttersgeluk te organiseren. De Expeditie heeft ons veel energie gegeven en er zijn diverse structurele samenwerkingsverbanden ontstaan. We zullen de bijzondere strandontmoetingen enorm missen.

Waardevol werk
Dit jaar zal bij Juttersgeluk de focus liggen bij de activiteiten in en om ons atelier in Overveen. Het atelier, dat waardevol werk biedt voor mensen in kwetsbare posities, is de afgelopen jaren gegroeid. We hebben een grote groep vrijwilligers die de Kennemerstranden helpt schoonmaken en die prachtige producten maakt van de gevonden spullen. We vinden het belangrijk om deze groep stabiliteit en duidelijkheid te bieden. Onze organisatie heeft onvoldoende capaciteit om naast de begeleiding die wij aan onze eigen mensen bieden, ook een landelijk evenement te organiseren.

Ben jij een ambassadeur?
In samenwerking met KIMO Nederland België gaan we onderzoeken hoe we de Expeditie Juttersgeluk 2020 kunnen herstructureren. We zijn in de drie regio’s Noord, Midden en Zuid bijvoorbeeld op zoek naar regioambassadeurs. Dit zijn enthousiaste organisatietalenten die de vreugde en het belang van het jutten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt regionaal uit kunnen dragen en vormgeven. Heb je interesse neem dan contact met ons op.

Gezonde strandlucht
Om het goede jutgevoel ondertussen niet kwijt te raken, adviseren we iedereen die ooit meedeed met de Expeditie om een dosis strandlucht op te blijven snuiven. Ga, als het even kan, in je woonplaats een keer naar het strand om te jutten. Jullie hebben afgelopen jaren gemerkt hoeveel enthousiasme er is om deze activiteit samen te doen. Misschien heb je vorig jaar contacten opgedaan die je mee kan vragen.

We hopen dat we niet al te veel mensen met dit bericht teleurgesteld hebben. Voor je het weet is er weer een jaar voorbij!

Boek Nu