30 maart 2023

Gezocht: Begeleider jut evenementen (vrijwillige functie)

Wist je dat er jaarlijks wereldwijd meer dan 11 miljoen ton plastic in zee terechtkomt?

Per minuut is dat een vrachtwagen vol! Om de plastic soep terug te dringen, jutten de vrijwilligers van Juttersgeluk dagelijks het aangespoelde plastic van het strand. De ambitie van Juttersgeluk is een schoon strand, waar de natuur versterkt en biodiversiteit vergroot wordt. Ons motto is: “Voeten in het zand, plastic van het strand”. Om nóg meer bewustwording voor de plastic soep te creëren, bieden we individuen en groepen de mogelijkheid met ons mee te jutten. We noemen dit jut evenementen. De animo hiervoor wordt steeds groter, met name vanuit het bedrijfsleven.

Om deze reden zijn we in de regio Zuid-Kennemerland op zoek naar een:  

Begeleider jut evenementen (vrijwillige functie)

4 – 6 uur per week, werkdagen/soms in het weekend, locatie Zandvoort/Bloemendaal

De functie
Na een inwerkperiode waarbij je een aantal keren meekijkt met een ervaren begeleider, ben je in staat zelfstandig jut evenementen te begeleiden. Tijdens het event ben je het eerste aanspreekpunt richting de klant én voor onze vrijwillige jutters. Samen met hen zorg je voor een ontspannen sfeer waarbij je iedereen enthousiasmeert en motiveert.

Jouw belangrijkste taken:

  • Vervoer van de materialen naar de afgesproken plek;
  • Introductie Juttersgeluk bij de groep (hiervoor is een format beschikbaar);
  • Begeleiding van de groep op het strand tijdens het jutten;
  • Je neemt na het jutten de lead in het sorteren en evalueren van de vondsten;
  • Je zorgt dat het afval gescheiden en naar de juiste plek afgevoerd wordt.

Wie ben jij?
Je bent enthousiast en je weet om te gaan met verschillen tussen mensen. Je hebt affiniteit met de milieu- én sociale doelstellingen van Juttersgeluk. Je voelt je thuis op het strand, ook als het regent en wat kouder wordt. Kortom: je hebt een groot groen, kloppend hart!

Wij bieden
Een vrijwilligersvergoeding en goede begeleiding tijdens de inwerkperiode. Een hoop gezelligheid, nieuwe contacten en niet te vergeten vele bijzondere gezamenlijke strandbelevingen. Als je dat wilt, deelname aan de Groene Strand Gidsencursus.

Geïnteresseerd of direct solliciteren?
We nodigen je graag uit om op 12 of 13 april ´s ochtends met ons mee te jutten en kennis te maken. Geef je op via Haitske Schiere, haitske@juttersgeluk.nl of bel 06-19227036.

Download hier de vacaturetekst.

Bij Juttersgeluk maak je de wereld een stukje mooier, beter en gezonder. 

Doe mee! En vind je eigen juttersgeluk.

Boek Nu