11 augustus 2019

Juttersgeluk opent Pop-up atelier in Zandvoort

fotografie: Daniel Maissan

Van 15 augustus tot 3 november heeft Stichting Juttersgeluk een tijdelijke vestiging aan de boulevard in Zandvoort. Dit Pop-up atelier aan Passage 20 is de inspiratieplek voor jutters en geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep en het bouwen aan een circulaire wereld. Van dinsdag tot en met zondag kun je er de foto- en product expositie bezoeken en meedoen met beach clean-ups en recycle workshops.

De foto- en product expositie gaat over de liefde voor mens en milieu. Hier maak je kennis met de gezichten van Juttersgeluk en de unieke producten, die door hen zijn gemaakt van plastic dat tijdens de beach clean-ups van het strand wordt geraapt. Bezoekers kunnen zelf in de tijdelijke werkplaats op innovatieve wijze plastic up-cyclen en recyclen en leren hoe (plastic) afval, grondstof wordt voor nieuwe producten.

Waardevolle leer- en werkplaats
Het pop-up atelier komt voort uit het werk dat Juttersgeluk al vier jaar doet vanuit de vestiging in Overveen. Beide locaties zijn waardevolle leer- en werkplaatsen waar de kansen die de zee en het strand bieden, ontdekt en benut worden. Dit uit zich niet alleen in de verrassende producten die van het gevonden materiaal zijn gemaakt, maar ook in de (her)ontdekte talenten van de mensen die er werken. Eigenwaarde en voldoening groeien, waardoor zij met meer vertrouwen de toekomst tegemoetzien.

Open juttersochtend
Elke woensdagochtend is het open juttersochtend. Iedereen is dan welkom om met Juttersgeluk naar het strand te gaan op zoek naar mooie vondsten en plastic afval. Aanmelden is niet nodig. Verzamelen om 9.00 uur bij Passage 20 en gezamenlijk afsluiten om 11.30 uur. Op afspraak organiseert Juttersgeluk ook jutactiviteiten voor scholen en bedrijven. Informeer naar de mogelijkheden via jutten@juttersgeluk.nl.

Kijk voor de openingstijden en het volledige programma op www.juttersgeluk.nl/zandvoort.

Boek Nu