14 september 2023

Strijd met ons mee voor een schone zee op World Cleanup Day!

Op zaterdag 16 september 2023 is het weer zover: World Cleanup Day. Een wereldwijde opruimactie die plaatsvindt in ruim 190 landen. Voor Juttersgeluk is iedere dag cleanup day.

Sinds 2016 maken we op (bijna) dagelijkse basis samen met onze toppers van vrijwillige medewerkers de stranden van Bloemendaal en Zandvoort schoon. ‘Voeten in het zand, plastic van het strand’, is ons motto waarmee we strijden tegen de plastic soep. Bijzonder aan dit jaar is dat we door onze Jut- & Recycle unit op het strand in Zandvoort een veel groter bereik voor deze belangrijke boodschap hebben dan eerdere jaren. Niet alleen is deze vrolijk opvallende gele container dé uitvalsbasis voor al onze jutactiviteiten, erin en eromheen valt ook van alles te zien en ontdekken. Van het afval (grondstof!) dat we jutten en dat gerecycled kan worden, maken we in de unit namelijk prachtige circulaire producten.

Breng op World Cleanup Day een bezoekje aan de Jut- & Recycle unit. Natuurlijk ga je ook zelf het strand op, emmers en grijpers kun je die middag gratis lenen. Bij terug-
komst kun je het afval bij de unit sorteren en laten collega’s Martje en Kim je graag zien hoe het productieproces van afval naar grondstof naar circulair product in zijn werk gaat.

Dus strijd met ons mee voor een schone zee op World Cleanup Day! Je bent welkom tussen 13.00 en 16.00 uur.

Juttersgeluk Jut- & Recycle unit
Strandweg 8, Zandvoort
Naast Laguna Beachpaviljoen

Boek Nu