2 oktober 2017

Trots op ons Groene Lintje

Haarlem 1 oktober 2017 – Namens GROENLINKS Haarlem kreeg de initiatiefnemer van Juttersgeluk, Suzanne Klaassen, het Groene Lintje opgespeld door wethouder duurzaamheid mw. Sikkema. Een geweldige opsteker en mooie erkenning voor het werk wat we doen.

Juttersgeluk is niets zonder de mooie mensen die zich wekelijks inzetten om plastic van het strand te rapen en daarvan weer mooie producten te maken. Het was fijn dat een groot deel van de vrijwilligers ook aanwezig was, zodat we dit feestje samen konden vieren.

Het juryrapport luidt: ‘Met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaat Suzanne regelmatig jutten op het strand. Van het gejutte materiaal maken zij weer mooie, nieuwe dingen. Het initiatief van Suzanne Klaassen spreekt de jury tot de verbeelding omdat ze met ‘Juttersgeluk’ op een zeer originele manier vorm geeft aan én een milieu- én een sociaal doel.’

Graag willen wij Oukje de Kwaasteniet van het blog DoeMijMaarUiensoep bedanken voor het feit dat ze ons heeft voorgedragen. Met elkaar kunnen we de wereld een beetje mooier maken voor ons zelf én voor anderen. En daarmee gaan we door, zeker nu. Met het Groene Lintje!

Klik hier voor fotoimpressie

Lees het verslag op de website van GROENLINKS en de Groene Mug

 

Boek Nu