10 april 2024

Vacatures: Begeleider beach cleanups en Medewerker Juttersgeluk winkel

Begeleider beach cleanups (vrijwillige functie)
Gemiddeld 2 uur per week, locatie Zandvoort/Bloemendaal

Vanwege de groeiende belangstelling voor onze beach cleanups vanuit het bedrijfsleven zijn we op zoek naar vrijwilligers om deze groepen samen met ons op het strand te begeleiden.

Wist je dat er jaarlijks wereldwijd meer dan 11 miljoen ton plastic in zee terechtkomt? Per minuut is dat een vrachtwagen vol! Om de plastic soep terug te dringen, jutten de vrijwilligers van Juttersgeluk dagelijks het aangespoelde plastic van het strand. De ambitie van Juttersgeluk is een schoon strand, waar de natuur versterkt en biodiversiteit wordt vergroot. Vandaar ons motto  “Voeten in het zand, plastic van het strand”. Om nog meer bewustwording voor de plastic soep te creëren, bieden we individuen en groepen de mogelijkheid met ons mee te jutten. We noemen dit jut evenementen.  

De functie

Nadat je enkele keren meekijkt met een ervaren begeleider ben je in staat zelfstandig jut evenementen te begeleiden. Tijdens het event ben je het eerste aanspreekpunt richting de klant èn voor onze vrijwillige jutters. Samen met hen zorg je voor een ontspannen sfeer waarbij je iedereen enthousiasmeert en motiveert.

Wat is jouw taak

  • Introductiepraatje over de plastic soep en Juttersgeluk;
  • Begeleiding van de groep op het strand tijdens het jutten, samen met de andere jutters;
  • Je neemt na het jutten de lead in het sorteren en evalueren van de vondsten;

Wie ben jij?
Je bent enthousiast en je weet om te gaan met verschillen tussen mensen. Je hebt affiniteit met de milieu- én sociale doelstellingen van Juttersgeluk. Je voelt je thuis op het strand, ook als het regent en het wat kouder wordt. Kortom: je hebt een groot groen, kloppend hart! 

Jouw beschikbaarheid
De cleanups vinden bijna altijd door de week plaats. De duur van een cleanup is 2 uur plus een half uur voorbereiden en een half uur opruimen. Je hoeft natuurlijk niet iedere week beschikbaar te zijn (mag wel natuurlijk :-). Het is fijn als je gedurende het hoogseizoen, dat wil zeggen april/mei/juni/sept regelmatig op werkdagen beschikbaar bent. Onze ervaring is dat het begeleiden van de events ook heel ontspannend kan werken naast jouw ‘kantoorbaan’. 

Wij bieden
Een unieke werkplek en goede begeleiding tijdens de inwerkperiode. Een hoop gezelligheid, nieuwe contacten en niet te vergeten vele bijzondere gezamenlijke strandbelevingen. Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van de Juttersgeluk community van ruim 40 vrijwilligers. We delen onze liefde voor het strand en strijden tegen de plastic soep. We hebben oog voor elkaar. Regelmatig hebben we iets te vieren, dat is altijd gezellig en je leert hierbij nieuwe mensen kennen. 

Geïnteresseerd of direct solliciteren?
Kom een keer mee jutten en kennismaken! Stuur Haitske Schiere een mailtje of bel 06-19227036. 

Bij Juttersgeluk maak je de wereld een stukje mooier, beter, gezonder én socialer.
Doe mee! En vind je eigen juttersgeluk.

Beach cleanup met PortXchange – maart 2024

Winkelmedewerker (vrijwillige functie)
gemiddeld 3 uur per week, weekend, Zandvoort

Van  het gejutte plastic maken we in ons sociale upcycle atelier nieuwe producten. Dit doen we in onze winkel in de Kerkstraat 1a in Zandvoort, waar de producten ook verkocht worden. Voor de weekenden zijn we op zoek naar versterking van het team.

De functie

  • Je informeert bezoekers over Juttersgeluk, onze missie en onze producten; 
  • Je rekent af met de klanten (uitsluitend met pin);
  • Samen met een mede-vrijwilliger open je zelfstandig de winkel en sluit je deze af.

Wie ben jij?

Je vindt het bovenal leuk om in een winkel te werken. Bij voorkeur heb je hier ervaring in. Je hebt affiniteit met de milieu- én sociale doelstellingen van Juttersgeluk. Je bent regelmatig beschikbaar in het weekend van 13.00-16.00 uur. Spreek je (een woordje) Duits of Engels, dan is dat handig.  

Wij bieden

Een prachtige werkplek en goede begeleiding tijdens de inwerkperiode. Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van de Juttersgeluk community van ruim 40 vrijwilligers. We delen onze liefde voor het strand en strijden tegen de plastic soep. We hebben oog voor elkaar. Regelmatig hebben we iets te vieren, dat is altijd gezellig en je leert hierbij nieuwe mensen kennen. 

Geïnteresseerd of direct solliciteren?
We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Mail naar Haitske Schiere of loop langs in de winkel. 

Juttersgeluk winkel x atelier
Kerkstraat 1a, Zandvoort
dinsdag t/m vrijdag 13.00-15.00 uur | zaterdag en zondag 13.00-16.00 uur 

Bij Juttersgeluk maak je de wereld een stukje mooier, beter en gezonder.
Doe mee! En vind je eigen juttersgeluk.

Juttersgeluk winkel, Kerkstraat 1a Zandvoort

Fotografie groepsfoto @manyavanderlip

Boek Nu