Samenwerking

Juttersgeluk werkt graag samen met andere organisaties aan een wereld zonder plastic soep, waarbij iedereen de kans krijgt om hieraan bij te dragen. Doordat de organisaties van elkaars mogelijkheden gebruik kunnen maken, komen deelnemers nog meer tot hun recht.

Ter inspiratie noemen we hieronder enkele van onze samenwerkingen van de afgelopen tijd:

  • Sinds 2019 hebben we een uitwisselingsmogelijkheid met De Verbeelding in Zandvoort. Deelnemers komen bijvoorbeeld met ons jutten en bij hoge productiedruk biedt het atelier in Zandvoort ondersteuning.
  • Vanaf begin 2019 jutten we iedere maandag met een groep vitale mensen met een haperend brein. Deze fysieke buitenactiviteit is ontstaan uit de samenwerking tussen Juttersgeluk en ouderenzorgorganisatie Zorgbalans. Lees meer
  • In 2018 is de Kessler Stichting in Den Haag een groep gestart die gaat jutten op het strand van Kijkduin. Zij noemen zich Juttersgeluk – Den Haag en verzamelen eens per week grondstoffen van het strand voor het maken van nieuwe upcycle producten.
  • In het najaar van 2018 deden we met het NOVA college uit Haarlem een project over duurzaamheid en plastic soep. Dit leidt in de toekomst mogelijk tot leerwerk-stages en projecten.
  • Met het NME-Beverwijk ontwikkelden we voor de regio een schoolprogramma over zwerfvuil op het strand.
  • Stichting De Schone Stad gaf ons opdracht om samen met onze stagiair van SO/VSO De Schelp platen te persen van verzamelde doppen.

Wil je ook met ons samenwerken, dan horen we het graag.

Om te zien wat er mogelijk is bij Juttersgeluk kijk hier.