Geraapt en gemaakt voor jou

De vrijwilligers van Juttersgeluk gaan een paar keer per week naar het strand om aangespoeld plastic, touw, metaal, papier en hout op te rapen. Zo maken we het strand schoon en we verzamelen grondstoffen voor nieuwe producten. Het is altijd een verrassing wat we op zo’n juttocht tegenkomen. De vondsten zijn de basis en de inspiratie voor de dingen die we maken. Ieder product is hierdoor uniek.

In het atelier hebben de vrijwilligers de volle aandacht voor het productieproces. Het geraapte plastic wordt zorgvuldig geselecteerd, gesorteerd en schoongemaakt. Met de gevonden materialen voor ogen wordt een ontwerp gemaakt. Daarna is het vooral het vakkundige handwerk en de liefdevolle afwerking die de producten zo mooi maken. Er ontstaat tijdens het maakproces niet zelden een menselijk ‘treintje’, een soort lopende band waarbij ieder schakel een eigen specialistisch stukje handwerk toevoegt aan het product.

Om het zware werk van plasticbewerking te ondersteunen, gebruikt Juttersgeluk een paar stoere en slimme machines: een shredder, een platenpers en een petflesdradentrekker.

In deze rubriek kun je lezen hoe de verschillende producten tot stand kwamen.

30/10/2019

Maak een vuist tegen de plastic soep

Apenvuistje, zo heet dit elegante balletje gemaakt van vistouw. Het wordt in de scheepvaart gebruikt aan het eind van een werplijn om een verbinding te maken tussen wal en schip. Het balletje is dan vaak verzwaard met een ijzeren moer of een steen en kan gemakkelijk over lange afstand gegooid worden. Als er eenmaal verbinding […]
Lees meer
16/10/2019

Sleutelhangers voor Surfvereniging Bloemendaal

Ook dit jaar mochten de leden van Surfvereniging Bloemendaal weer een origineel presentje in ontvangst nemen tijdens de afsluiting van het seizoen. Juttersgeluk maakte 75 sleutelhangers van gerecycled plastic dat voor de deur van de surfclub is opgeraapt. Wil je ook een origineel cadeautje of relatiegeschenk laten maken? Neem contact op met ons en vraag […]
Lees meer